Investice dle uvážení / Finance, které franšízant potřebuje na otevření pobočky, pokud je v nájmu, se pohybují od 55 tisíc Kč. Pokud se rozhodne pro koupi stánku či ostrůvku, bude potřeba do začátku více financí.
Středa
05.01.2022
Franšízanti Refan mohou svůj byznys rozjet v nákupním centru i mimo něj. Jaká investice na ně čeká?
 

Polský franšízový prodejce rozlévaných parfémů Refan se po vybudování silné pozice na domácím trhu rozhodl k expanzi do zahraničí. Své postavení chce posílit i v Česku, kde zatím funguje jedna pobočka pod hlavičkou tohoto konceptu, a to v Benešově u Prahy. Zájemci o franšízovou licenci mohou své podnikání pod touto značkou rozjet již za cca 55 tisíc Kč bez DPH, pokud franšízant počítá s tím, že bude jeho pobočka v nájmu. Franšízor pak ujišťuje, že průměrná návratnost investice trvá 2 až 6 měsíců.

Konečná výše investice závisí samozřejmě na velikosti, a hlavně typu pobočky, kterou se franšízový partner rozhodne provozovat a také na množství sortimentu, který chce franšízant nabízet. Pobočky Refan mohou mít různou formu. První možností je otevřít prodejní ostrůvek nebo samostatný obchod pod značkou Refan v obchodním centru. Podle vedení sítě jsou právě obchodní centra velmi atraktivním místem pro otevření prodejen. Partner si ostrůvek kupuje sám, přičemž se řídí především požadavky obchodního centra. „Naším úkolem jako franšízora je pak zajištění brandingu takového obchodního místa,“ říká Jarosław Wójcicki, regionální obchodní manažer Refan Polska.

Rozšíření podnikání

Další formou spolupráce, kterou značka Refan umožňuje, je přidání jejích parfémů do sortimentu již fungujících prodejen. Může to být například obchod s oblečením a kosmetikou, solária, kadeřnictví a kosmetické salóny, klenotnictví, obchody s domácími výrobky nebo květinářství. „Podnikatelé, kteří byli schopni znovu otevřít po covidové uzávěře, často hledají další zdroj příjmu a příležitosti k přilákání nových zákazníků. Naše nabídka je pro ně v tomto ohledu ideální,“ říká Jarosław Wójcicki.

Značka Refan se zaměřuje zejména na rozvoj sítě ve městech s více jak 10 tisíci obyvateli. Franšízanti, které do svých řad hledá, by měli být nadšení podnikatelé s ambicemi, kteří jsou připraveni se aktivně podílet na chodu svých poboček. Dobrou zprávou zejména pro začínající podnikatele je fakt, že pro získání franšízové licence není třeba mít zkušenosti v kosmetickém průmyslu ani v podnikání jako takovém.


Síť v síti / Na domácím trhu najdeme 130 prodejních míst značky Refan. Více jak pětina franšízantů provozuje více jak jednu pobočku.

Populární na fóru