Pouze odborníci / partneři ERA se stávají pouze lidmi s rozsáhlými obchodními zkušenostmi. Musí mít alespoň 15 let praxe jako vrcholový manažer.
Středa
09.11.2022
Inflace, narušené dodavatelské řetězce a válka na Ukrajině přiměly podniky hledat úspory. Franšízanti Expense Reduction Analysts si na nedostatek zájmu klientů nemohou stěžovat.
 

Společnost Expense Reduction Analysts (ERA), která pomáhá podnikům optimalizovat jejich náklady, má v současné době mnoho zakázek. Doba jí totiž nahrává. „Hledání úspor je dnes pro mnoho společností strategická oblast. Mohu říci, že obtížná ekonomická doba nám přeje. Inflace, přerušené dodavatelské řetězce a válka na Ukrajině přiměly firmy hledat úspory, a proto se obracejí na nás," říká Michal Brzeminski, Head of CEE Development ERA.

Ruce plné práce

Pro celý tým ERA ve střední a východní Evropě je rok 2022 obdobím zvýšeného pracovního nasazení a zároveň největší prosperity. „Trh nám však přináší i nemalé výzvy," netají se Michal Brzeminski s tím, že největší z nich jsou práce s nákladovými oblastmi postiženými výpadky dodávek a energetickou krizí.

Přesto, nebo možná právě proto je podle Brzeminskeho v současnosti ten správný čas stát se součástí franšízové sítě poradenské společnosti Expense Reduction Analysts. A to i na českém a slovenském trhu, kde aktuálně hledá Country Managera, který se postará o rozvoj konceptu na těchto dvou trzích. Ten bude kromě vlastní poradenské činnosti zodpovědný za rozvoj a růst sítě kvalifikovaných franšízantů, včetně těch, kteří na těchto dvou trzích již působí. V Česku jich je aktuálně 4 a na Slovensku 5. Zároveň bude provozovat vlastní poradenskou společnost Expense Reduction Analyst zaměřenou na poradenství v oblastech zvyšování zisku klientům z řad obchodních společností.

Jasná cesta

V letošním roce chce společnost rozvíjet svou strukturu, ale především se chce soustředit na své současné aktivity, ve kterých skutečně pomáhá firmám a realizuje optimalizační projekty. „Je pro nás důležité, aby klienti byli s našimi službami spokojeni a díky nim zaváděli moderní řešení, která snižují provozní náklady. Vedeme také řadu jednání s potenciálními zákazníky, kterým bychom mohli pomoci optimalizovat jejich nákladovou základnu. Na druhou stranu je pro nás důležité rozvíjet naše struktury s kvalifikovanými partnery - franšízanty, kteří budou pro naši organizaci přínosem a budou se podílet na projektech, které realizujeme," říká Michal Brzeminski.

Partnery ERA se stávají pouze lidé s rozsáhlými obchodními zkušenostmi. Musí mít alespoň 15 let zkušeností na pozici vrcholového manažera a vědět, jak společnosti fungují, jak jim pomoci a mít své odborné znalosti v určité nákladové oblasti. „Samotný proces přistoupení k naší síti je náročný a víceúrovňový. Když přivedeme nového člověka, předáváme mu 30leté know-how metodiky 10 kroků a zaškolíme ho s pomocí zkušených odborníků z ERA," vysvětluje Brzeminski.

Když je řeč o penězích

Investice do podnikání s ERA činí zhruba 150 tisíce eur (cca 3,8 mil. Kč). Ta zahrnuje nákup franchisové licence jak pro samotného partnera, tak získání exkluzivní licence pro Českou a Slovenskou republiku v roli Country managera. Partneři pracují převážně na dálku, takže nepotřebují žádné prostory. V letošním roce by se k ERA měli připojit dva noví partneři. Výše výdělku jednotlivých franšízantů závisí na jejich nasazení, zkušenostech a píli. Partneři mohou těžit ze zkušeností franšízora a pracovní dobu si přizpůsobit svým potřebám. Rekordmani si podle Brzeminskeho mohou vydělat i několik milionů eur ročně. Cílem poskytovatele licence pak je, aby příjmy jeho partnerů dosahovaly částek vyšších než 1 milion eur ročně.


Michał Brzemiński, CEE Development Director ve společnosti ERA / "Zaměřujeme se na zajištění toho, aby příjmy našich partnerů přesáhly 1 milion EUR ročně."