Gastroranšíza i pro začátečníky
Společnost Nuvys Nutrition, která za současnou sítí sedmi poboček FITeat stojí, má více jak 30 let zkušeností v gastropodnikání, přes 12 let se pak pohybuje v oblasti krabičkového FIT stravování. Nyní se rozhodla expandovat do dalších krajů. Pomoci by jim v tom měli franšízoví partneři, kteří nezbytně nemusí mít zkušenosti z gastronomie. V současnosti jedná franšízor se zájemci z Prahy, Plzně a také slovenském Trenčíně.
„Víme, že s našimi znalostmi a zkušenostmi umíme naučit náš byznys mnoho lidí a navíc tak trochu nepolíbený kuchař se nám lépe “tvaruje”. On sám pak nemusí tolik měnit už zajeté návyky ve vaření,“ říká majitel značky FITeat Robert Šefraný s tím, že určité zkušenosti jsou samozřejmě velkou výhodou, která celý proces vzniku a udržení franšízy značně urychlí. Franšíza je tak podle něj vhodná pro ty, kteří ve svém životě prosazují zdravý životní styl a rádi by v této oblasti začali podnikat a zprostředkovat ho pomocí krabiček dalším. Tedy i pro někoho, kdo například dlouhá léta podniká v gastronomii, provozuje restauraci a vzhledem k dnešním neustále se zdražujícím energiím a cenám potravin a jídel v restauracích chce změnu.
Vše potřebné ohledně provozování pobočky FITeat se franšízoví partneři naučí během školení, které franšízor pojal jako komplexní přípravný kurz zahrnující jak určitý teoretický kontext, tak i praktickou část přímo v kuchyni jedné z provozoven. „Jako první musíme samozřejmě naše nové kolegy pečlivě zasvětit do dané problematiky, protože všechny naše recepty vychází ze striktně nastavených nutričních hodnot, aby jednotlivé varianty splňovaly všechna kritéria. Přímo v kuchyni se pak kuchaři zaučují, aby uměli zacházet s postupy vaření a také s moderními způsoby přípravy surovin, které jsou šetrné k zachování všech výživových hodnot pokrmů,“ vysvětluje Šefraný.
Finanční náročnost nového byznysu
Investice do podnikání s franšízou FITeat je dle poskytovatele licence velmi individuální. Vždy se totiž odvíjí od toho, s jakými zkušenostmi a možnostmi franšízant přichází. Pokud přijde uchazeč o licenci, který nemá k dispozici žádné prostory ani vybavení, musí nejprve začít s nimi a vybavením kuchyně, což je podle Šefraného jak časově, tak i finančně náročné. Příležitost stát se součástí sítě však mají i ti, kteří do podnikání s touto franšízou přijdou s již provozuschopnou kuchyní, ve které bude zapotřebí jen pár úprav. Ty se většinou týkají v typech používaných zařízení. V takovém případě je pak investice nižší.
Za licenci, která franšízantovi zajistí územní exkluzivitu a přístup k velkoobchodu FITeat zaplatí uchazeč mezi stem až milionem korun bez DPH. V přípravě nutnosti vybudovat zcela nový prostor, se výše investice pohybuje okolo 1 až 2 milionů Kč, což v oblasti gastronomie zdaleka není vysoká částka.

PŘEČTI ČLÁNKY

Většinu gastronomických konceptů ovlivnila současná situace negativně, výrazně omezila jejich provoz. Jsou však i takové, kterým krize přivedla zákazníky i franšízanty.
Franšízový koncept DietaFit usiluje o rozvoj v okresních městech. Vidí v nich skrytý velký potenciál.
„Zastoupení bychom chtěli mít v každém krajském městě. Vzniknout by však mohly i pobočky v těch menších,“ říká Robert Šefraný, majitel franšízy DietaFit - krabičková dieta.
Franšíza Fitness Food Menu rozšiřuje svou síť i nabídku pro zákazníky. Uspět chce i v zahraničí.
Franšíza DietaFit chce rozšířit svou působnost po celé republice. Kdo se může ucházet o licenci?
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Byznys, který nikdy nespí. Tak lze popsat provozování čerpacích stanic. Příležitost stát se jejich provozovateli nabízí například síť OMV.
„IQ UP! nabízí franšízantům řešení na klíč s osvědčeným modelem, nízkou počáteční investicí a více toky příjmů," říká Valentina Dino, spoluzakladatelka IQ UP!.
Populární na fóru
Hubnutí bez námahy
O tomto jsem neslyšela, ale evidentně vše je o jídle.
Naturhouse a hubnutí
Dakujem Vam za odpoved. Dufam, ze mi to pomoze pri chudnuti.
Naturhouse a hubnutí
Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Dávkování je možné buď: 1.) do 1,5 litru vody dát 4 polévkové lžíce CINARKI a popíjet po celý den nebo 2.) přibližně 1,5 polévkové...
Naturhouse a hubnutí
Dobry den ... ake mate skusenosti s CINARKI? Ako sa ma uzivat? Dakujem za odpoved.
Naturhouse a hubnutí
Ahoj, posílám dobrý odkaz na podporu hubnutí. (xxxxxxxxxxxxx). *vzhledem k reklamnímu obsahu příspěvku byla jeho část redakcí FranchisingINFO.cz odstraněna
Naturhouse a hubnutí
Každý nutriční speicalista se bude věnovat svému klientovi. Hlavně je to studovaný odborník, doplňky si koupíš všude.
Naturhouse a hubnutí
ahoj Kláro, nevím.Nutriční specialista se mi asi nebude věnovat tak jako v Naturhouse.Jsem zatím s Naturhousem velmi spokojená.Co se mi na nich líbí,že se mi přizpůsobují...
Naturhouse a hubnutí
To jsi měla asi štěstí. Jinak si myslím, že je lepší jít k nutričním specialistům. To je jistota.