Gastroranšíza i pro začátečníky
Společnost Nuvys Nutrition, která za současnou sítí sedmi poboček FITeat stojí, má více jak 30 let zkušeností v gastropodnikání, přes 12 let se pak pohybuje v oblasti krabičkového FIT stravování. Nyní se rozhodla expandovat do dalších krajů. Pomoci by jim v tom měli franšízoví partneři, kteří nezbytně nemusí mít zkušenosti z gastronomie. V současnosti jedná franšízor se zájemci z Prahy, Plzně a také slovenském Trenčíně.
„Víme, že s našimi znalostmi a zkušenostmi umíme naučit náš byznys mnoho lidí a navíc tak trochu nepolíbený kuchař se nám lépe “tvaruje”. On sám pak nemusí tolik měnit už zajeté návyky ve vaření,“ říká majitel značky FITeat Robert Šefraný s tím, že určité zkušenosti jsou samozřejmě velkou výhodou, která celý proces vzniku a udržení franšízy značně urychlí. Franšíza je tak podle něj vhodná pro ty, kteří ve svém životě prosazují zdravý životní styl a rádi by v této oblasti začali podnikat a zprostředkovat ho pomocí krabiček dalším. Tedy i pro někoho, kdo například dlouhá léta podniká v gastronomii, provozuje restauraci a vzhledem k dnešním neustále se zdražujícím energiím a cenám potravin a jídel v restauracích chce změnu.
Vše potřebné ohledně provozování pobočky FITeat se franšízoví partneři naučí během školení, které franšízor pojal jako komplexní přípravný kurz zahrnující jak určitý teoretický kontext, tak i praktickou část přímo v kuchyni jedné z provozoven. „Jako první musíme samozřejmě naše nové kolegy pečlivě zasvětit do dané problematiky, protože všechny naše recepty vychází ze striktně nastavených nutričních hodnot, aby jednotlivé varianty splňovaly všechna kritéria. Přímo v kuchyni se pak kuchaři zaučují, aby uměli zacházet s postupy vaření a také s moderními způsoby přípravy surovin, které jsou šetrné k zachování všech výživových hodnot pokrmů,“ vysvětluje Šefraný.
Finanční náročnost nového byznysu
Investice do podnikání s franšízou FITeat je dle poskytovatele licence velmi individuální. Vždy se totiž odvíjí od toho, s jakými zkušenostmi a možnostmi franšízant přichází. Pokud přijde uchazeč o licenci, který nemá k dispozici žádné prostory ani vybavení, musí nejprve začít s nimi a vybavením kuchyně, což je podle Šefraného jak časově, tak i finančně náročné. Příležitost stát se součástí sítě však mají i ti, kteří do podnikání s touto franšízou přijdou s již provozuschopnou kuchyní, ve které bude zapotřebí jen pár úprav. Ty se většinou týkají v typech používaných zařízení. V takovém případě je pak investice nižší.
Za licenci, která franšízantovi zajistí územní exkluzivitu a přístup k velkoobchodu FITeat zaplatí uchazeč mezi stem až milionem korun bez DPH. V přípravě nutnosti vybudovat zcela nový prostor, se výše investice pohybuje okolo 1 až 2 milionů Kč, což v oblasti gastronomie zdaleka není vysoká částka.
PŘEČTI ČLÁNKY
Většinu gastronomických konceptů ovlivnila současná situace negativně, výrazně omezila jejich provoz. Jsou však i takové, kterým krize přivedla zákazníky i franšízanty.
Franšízový koncept DietaFit usiluje o rozvoj v okresních městech. Vidí v nich skrytý velký potenciál.
„Zastoupení bychom chtěli mít v každém krajském městě. Vzniknout by však mohly i pobočky v těch menších,“ říká Robert Šefraný, majitel franšízy DietaFit - krabičková dieta.
Franšíza Fitness Food Menu rozšiřuje svou síť i nabídku pro zákazníky. Uspět chce i v zahraničí.
Franšíza DietaFit chce rozšířit svou působnost po celé republice. Kdo se může ucházet o licenci?
Nejčtenější
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
U solné terapie toto známé rčení skutečně platí. Franšízové Centrum Solné terapie CST ze Slovinska na tom staví úspěšný byznys. Nyní míří i na český trh.
Realitní trh v porovnání Česka, Evropy a Ameriky i metody moderního prodeje nemovitostí přibližuje v rozhovoru Mgr. Tomáš Jelínek, MBA, CEO franšízové společnosti Centrury21.
Další franšíza vstoupí do konkurence amerických fastfoodových značek a první pobočka vznikne v Praze. Co nového se dá do byznysu s burgery přinést?
Populární na fóru
Kosmetika s vůní Baltu
Příspěvek byl smazán z důvodu reklamního sdělení. Redakce Franchising.cz
Hubnutí bez námahy
O tomto jsem neslyšela, ale evidentně vše je o jídle.
Naturhouse a hubnutí
Dakujem Vam za odpoved. Dufam, ze mi to pomoze pri chudnuti.
Naturhouse a hubnutí
Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Dávkování je možné buď: 1.) do 1,5 litru vody dát 4 polévkové lžíce CINARKI a popíjet po celý den nebo 2.) přibližně 1,5 polévkové...
Naturhouse a hubnutí
Dobry den ... ake mate skusenosti s CINARKI? Ako sa ma uzivat? Dakujem za odpoved.
Naturhouse a hubnutí
Ahoj, posílám dobrý odkaz na podporu hubnutí. (xxxxxxxxxxxxx). *vzhledem k reklamnímu obsahu příspěvku byla jeho část redakcí FranchisingINFO.cz odstraněna
Naturhouse a hubnutí
Každý nutriční speicalista se bude věnovat svému klientovi. Hlavně je to studovaný odborník, doplňky si koupíš všude.
Naturhouse a hubnutí
ahoj Kláro, nevím.Nutriční specialista se mi asi nebude věnovat tak jako v Naturhouse.Jsem zatím s Naturhousem velmi spokojená.Co se mi na nich líbí,že se mi přizpůsobují...