S franšízou kupujete zkušenosti hostů
Jaké jsou plány franšíz pod značkou Kafec? Co nového chystáte?
Síť kaváren Kafec si zakládá dlouhodobě na vysokém standardu přípravy a nabídky výběrové kávy a veškeré nápoje i jídla jsou připravována z kvalitních a poctivých surovin. Tento trend chceme v Kafecu i nadále udržovat. Naše menu (jak snídaňové, tak i celodenní) pravidelně obměňujeme a v nabídce necháváme vždy jen to, za čím si opravdu stojíme. U spousty věcí víme, že něco podobného jinde zákazník nenajde.
Kolik je nyní kaváren a chystají se některé nové?
Aktuálně máme otevřeno sedm poboček. Otevírání dalších připravujeme v závislosti na jednání s novými franšízanty, případně hledáme nové vhodné lokality.
Proč je podle vás lepší otevřít franšízu než experimentovat s vlastním konceptem kavárny?
Otevřít si franšízu je v mnoha ohledech daleko efektivnější. Vyvarujete se zbytečných chyb a omylů při startu. Pečlivě vám proškolíme personál, budeme s vámi při otevření a pomůžeme s vybavením interiéru, administrativou, zásobováním. Povedeme vás k lepším výsledkům, a tedy i k vyšším výnosům. Je také v našem zájmu, aby se vaše počáteční investice vrátila co nejrychleji.
Jak spolupráce s vámi jako franšízorem vypadá v praxi?
S franšízanty spolupracujeme velmi intenzivně, a to nejen během procesu otevření nové kavárny. Často se setkáváme na poradách i hromadných schůzích a je pro nás důležité, abychom si s sedli i jako lidé.
Která cesta je podle vás jednodušší – kavárna na novém místě, anebo rebranding provozovny, kde už například kavárna byla? Jak zákazníci reagují?
K vlastnímu Kafecu vedou obě cesty a každá má něco do sebe. U obou ale zaručujeme předání našeho know-how, podpory a záštity zkušených provozovatelů kaváren. Často jsou hosté Kafecu na novou pobočku natěšení ještě dřív, než stihnete kavárnu otevřít. S franšízou nekupujete pouze zkušenosti naše, ale také zkušenosti našich hostů. U návštěvy jednoho Kafecu totiž často nezůstane. Spoléhají na nás na svých cestách napříč republikou.
Jak vypadá možnost franšízantů řídit chod Kafecu? Kterou část nabídky a provozu nejvíce ovlivňují?
Naši franšízanti se pravidelně i nepravidelně účastní rozhodování o důležitých změnách jako je cenotvorba, úpravy nabídky v menu, sponzoring a mnoho různých aktivit napříč kavárnami.

PŘEČTI ČLÁNKY

Franšízová síť s více než 200 pobočkami se úspěšně rozvíjí v zemích Evropy. Aktuálně hledá dlouhodobé partnery pro vstup na český trh.
Franšízová síť UGO sází na inovace, vyváženou nabídku a partnery zapojené do každodenního provozu. Růst obratu o 160 % odráží stabilní rozvoj sítě.
Jak si vede Coffeeshop Company od doby, co si vzala vedení nazpět centrála ve Vídni? Díky nižším nákladům chce oslovit nové franšízanty a rozšířit síť v zemích V4.
Food trucky představují nový evropský trend. Rozmach těchto franšíz probíhá i v Česku. Jak je to s investičními náklady a zahájením vlastního podnikání s mobilním občerstvením?
Franšízový koncept BodyBody spojuje moderní technologie a zdravý životní styl. Zájemcům otevírá možnost rozjet vlastní studio i v menších městech.
Nejčtenější

Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
BNI funguje už 37 let a patří k největším networkingovým sítím na světě. Jak vypadá spolupráce s franšízanty?
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Do polské metropole dorazí 23. a 24. října desítky franšíz a tisíce podnikatelů. Varšavský veletrh představí značky úspěšné v Polsku i mířící do střední a východní Evropy.
Josef Lásko otevřel franšízovou pobočku Partners Banky v Chocni. Jaké vlastnosti hledá u členů týmu a proč věří, že charakter je víc než zkušenosti?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...