Známe lídry všech regionů republiky

Novinky v žebříčku / Pořadatelé OCL představili i tři nové kategorie: Cena za největší potenciál pod patronací Enterprise Investors, Cena odpovědného podnikání pod patronací CRIF Czech Credit Bureau a Celorepublikový lídr pod patronací SwissLife.
Pátek
16.12.2022
Projekt Ocenění Českých Lídrů zná své vítěze. Do letošního finále se dostalo 111 firem s nejlepšími ekonomickými výsledky.
 

Finalisté byli vybráni z 1527 společností, které vyhověly kritériím soutěže. O výběr se postaral odborný garant soutěže společnost CRIF – Czech Credit Bureau společně s porotou projektu. Kumulovaný obrat finalistů činí téměř 66 miliard korun, celkem pak zaměstnávají 19 720 lidí. Vavříny v soutěži tedy opět sbíraly úspěšné a transparentní české firmy s ročním obratem přes 200 milionů korun a nejméně 50 zaměstnanci. Vítězové se mohou pyšnit titulem Český lídr. Mediálním partnerem Ocenění Českých Lídrů je i portal Franchising.cz.

Podle zakladatelky projektu a Podnikatelské platformy Helas Heleny Kohoutové se stejně jako v předcho-zích letech ukazuje, že jsou zúčastněné firmy páteří tuzemské ekonomiky a zajišťují ekonomickou i sociální stabilitu České republiky. Více než kdy jindy je nutné vyzdvihnout význam těchto firem, neboť jsou to právě ony, které dokáží posouvat své podnikání, a i v náročných situacích drží českou ekonomiku v chodu, popisuje Helena Kohoutová.

„Zejména je obdivuhodné, jak nyní aktivně řeší problémy spojené s energetickou krizí. Zároveň moni-torujeme, že řada firem v duchu společenské odpovědnosti, ale i smyslem pro to býti dobrým hospodářem, byla na současnou situaci připravena díky aktivnímu přístupu šetření a využívání přírodních zdrojů ještě dříve, než vznikla,“ dodává.

Vítězové v jednotlivých krajích

Vítězem za kraj Hlavní město Praha se stala softwarová společnost OKsystem a.s., na druhém místě skončila technologická digitální agentura Actum a pomyslný bronz patří vydavatelství Grada Publishing. Jihočeský kraj ovládla rodinná firma Agro-partner, druhé místo získala výrobní společnost Nema a na třetí příčce se umístila rodinná firma LIVA Předslavice. Jihomoravskému kraji vévodí společnost Oknostyl group, následována ryze českou rodinnou společností, která působí v oblasti hospodárného nakládání s teplem, vodou a energiemi Enbra na druhém místě a společností Gumex na místě třetím. V Karlovarském kraji zvítězila strojírenská společnost Astos Machinery.

Královéhradecký kraj ovládl výrobce tunelových pekařských pecí  J 4, druhé místo získal dodavatel zahradní techniky a dílenského vybavení Garland distributor. Na třetím místě se umístila výrobní společnost Matrix. Vítězem za Liberecký kraj se stala společnost Hokami CZ, která poskytuje kompletní servis v oblasti výroby a osazení desek plošných spojů. Na druhém místě skončila stavební firma CL-Evans a pomyslný bronz patří společnosti Singing Rock. Moravskoslezský kraj ovládla firma Abex Substráty, která se věnuje především výrobě pěstebních substrátů a kůrových mulčů a to jak pro hobby tak pro profesionální trh. Druhé místo získalo Beskydské rehabilitační centrum a na třetím místě se umístila společnost FBT logistics.

Olomouckému kraji vévodí oděvní společnost Koutný, následována společnostmi IDS Cargo na druhém místě a výrobní společností IPG Plasty na místě třetím. V Pardubickém kraji zvítězil internetový prodejce Kamody, na druhém místě skončila společnost S U M O, která zákazníkům nabízí řešení v průmyslovém servisu nebo realizaci investičních akcí v oblasti automatizace výrobních procesů, především v energetickém a chemickém průmyslu. Třetí místo patří výrobci aktivních radarových systémů Eldis Pardubice.

První místo v Plzeňském kraji získala společnost Jihozápadní dřevařská, na druhém místě skončila DAGRO Automotive a třetí místo patří strojírenské společnosti Hofmeister. Středočeský kraj ovládla rodinná firma Uniservis Hašek, druhé místo získala VCHD Cargo a na třetím místě se umístila stavební společnost Kasten. Vítězem za Ústecký kraj se stala stavební firma Gardenline, na druhém místě skončila společnost Silnice Topolany. Prvenství v Kraji Vysočina získala I.Kamenická stavební a obchodní firma, druhé místo získala společnost HTP a na třetím místě se umístila IT společnost Gordic. Zlínskému kraji vévodí společnost Hydraulics, následována společnostmi Kloboucká lesní na druhém místě a společností Partr na místě třetím.

Zvláštní ocenění

Celorepublikovým lídrem pod patronací SwissLife se stala společnost OKsystem. Cenu za největší potenciál pod patronací Enterprise Investors si odnesla společnost Actum, Cena odpovědného podnikání pod patronací CRIF – Czech Credit Bureau patří firmě Nema.


Stabilita rodinných fire / Z 1527 nominovaných firem jich bylo do finále Ocenění Českých Lídrů vybráno 111 finalistů, téměř polovinu z nich tvořily rodinné podniky.

Populární na fóru

Česko jako domov pro nové značky

Blbost. Bylo jich skoro dvojnásobek. Viz https://www.retailguide.cz/cs/38-novych-znacek-na-ceskem-trhu/

1 komentář(e)
posledni 08.02.2023
Běžná výše poplatků

Dobrý den, poplatky se vždy stanovují individuálně dle finančních výsledků a výnosnosti daného konceptu, mohou to být % od 2-10% nebo fixní poplatky nebo kombinace...

2 komentář(e)
posledni 28.02.2021
Běžná výše poplatků

Dobrý den, zajímalo by mě, jaká je běžná výše poplatků. Jedná se o neznámou firmu podnikající na poli zábavy, něco jako lasergame, VR, únikovky. Děkuji za...

2 komentář(e)
posledni 04.01.2021
Franšíza - co to je?

Taky bych chtěl začít podnikat a nemám s tím skoro žádné zkušenosti. O franchisingu jsem si dost přečetl a příjde mi to jako ideální start do podnikání pro...

1 komentář(e)
posledni 18.11.2019
Ochranné známky je třeba kontrolovat

Má někdo zkušenost s monitoringem ochranných známek? Našel jsem www.ipdefender.eu a je bezonkurenčně nejlevnější i se zdarma verzí do 3 ochranných známek a má...

1 komentář(e)
posledni 06.05.2019
Franchisingová smlouva

Sice jsou náležitosti trochu volnější, ale to může představovat výhodu i nevýhodu zároveň. Vždycky je na místě nechat si poradit od odborníků a mít jistotu,...

2 komentář(e)
posledni 30.11.2017
Franchisingová smlouva

Hraapla@seznam.cz

2 komentář(e)
posledni 21.05.2017
Rozvoj franšízingu v Česku

Dobrý den, můžu se zeptat kolik je v roce 2017 nebo 2016 už franchisingových poboček v ČR? DĚKUJI

1 komentář(e)
posledni 03.03.2017