Ocenění Českých Lídrů pro 106 finalistů

Ocenění Českých Lídrů letos po sedmé / Z konkurence více než 1300 českých firem porota vybrala 106 vítězů z celé republiky.
Čtvrtek
30.11.2023
Projekt představující největší a neúspěšnější české firmy letos po sedmé rozdával ceny. Vítězové vzešli z konkurence 1356 nominovaných.
 

Ocenění Českých Lídrů je součástí Podnikatelské platformy Helas – Budujeme hrdé Česko, která letos vybírala z několika tisíc společností. Ve finále se utkalo o prvenství 377 ryze českých firem se 137 miliardami obratu a 37 000 zaměstnanců. Vítěze volila odborná porota, v jejímž   čele jako odborný garant stojí společnost CRIF – Czech Credit Bureau.  Podniky, které se soutěže zúčastnily, patří k významným hybatelům naší ekonomiky a vytvářejí společně desetitisíce pracovních míst. „Vždy mě fascinovala síla i houževnatost českých podnikatelů. Jsou to lidé, kteří v současné době slaví 25, nebo 30 let od založení svého byznysu, a právě díky nim má Česká republika to bohatství, které má. Mluvím o lidech, kteří vybudovali stabilní firmy a není podstatné, jestli je to malý, středně velký, nebo velký podnik, ale jsou to právě oni, na kterých republika stojí a bez nich by nebylo čemu vládnout“, říká zakladatelka pořadatelské platformy Helas Helena Kohoutová.

Vítězové jednotlivých krajů

V každém kraji byla vyhlášena trojice nejlepších firem:

  1. V hlavním městě Praha zvítězila společnost If Facility a.s., která se zabývá facility managementem.
  2. Jihočeském kraji má prvenství firma PKD, a.s., zabývající se výrobou ocelových konstrukcí již od roku 1961.
  3. Jihomoravském kraji byli oceněni zlatou Joppa Logistics s.r.o., logistická společnost v oblasti tuzemské a mezinárodní dopravy.
  4. Karlovarském kraji porota zvolila Chodos Chodov s.r.o, což je tradiční česká rodinná firma s výrobou vyfukovacích automatů pro plastové nádoby.
  5. Královéhradeckém kraji odborníci zvolili mezi nominovanými firmu Řetězy Vamberk, která je jedním z největších výrobců řetězů a řetězových kol ve střední Evropě a může se pochlubit osmdesátiletou tradicí výroby.
  6. Libereckém kraji se vítězstvím mohou prezentovat ve společnosti KS Kutílek s.r.o. Jedná se o dopravní společnost s více než 25 lety zkušeností na mezinárodním dopravním trhu.
  7. Moravskoslezském kraji má prvenství firma THERM, spol. s r. o., která nabízí zákazníkům kompletní servis služeb při stavebním řízení i realizaci stavby.
  8. Olomouckém kraji se na prvním místě objevila společnost Calbuco s.r.o., lokální výrobce produktů z ořechů, sušeného ovoce a zdravých potravin.
  9. Pardubickém kraji byli jako nejlepší vybráni Euro-bit Trade s.r.o., kteří se řadí mezi významné výrobce, dodavatele (exportéry a zároveň i importéry především tekutých horkých asfaltů, určených pro výstavbu dopravních cest a asfaltových izolací.
  10. V Plzeňském kraji porota zvolila značku Transport Tachov s.r.o., zaměřující se především na mezinárodní a vnitrostátní přepravu a logistiku.
  11. Ve Středočeském kraji byli první CAG s.r.o., zabývající se výrobou interiérových dveří a obložkových zárubní.
  12. Ústeckém kraji byla vybrána jako nejlepší společnost HET spol. s r.o. z oboru stavebních materiálů.
  13. Kraji Vysočina byla na prvním místě společnost I P C plast spol. s r. o., výrobce a dodavatel plyšových a pěnových malířských válečků.
  14. Zlínský kraj zastoupil na první příčce ALTECH, spol. s r.o., jejichž specializací je výroba a montáž zařízení pro překonávání schodišťových bariér a usnadnění pohybu zdravotně postižených osob.

Speciální kategorie ocenění

Ve speciální kategorii Celorepublikový lídr zvítězili I P C plast spol. s r. o. Ocenění za největší potenciál si odvezli Calbuco s.r.o. Cenu odpovědného podnikání získala společnost Isotra, a.s. zaměřená na výrobu interiérových a exteriérových žaluzií a dalších souvisejících produktů. Technologickou vyspělost společnosti dokládá vlastnictví 7 světových patentů a 33 užitných vzorů. Isotra a.s. získala také speciální cenu Výjimečná firma pod patronací JŠK, advokátní kancelář.


Celorepublikový lídr / Porota ocenila výrobce a dodavatele plyšových a pěnových malířských válečků z Vysočiny společnost I P C plast spol. s r. o.

Populární na fóru

Česko jako domov pro nové značky

Blbost. Bylo jich skoro dvojnásobek. Viz https://www.retailguide.cz/cs/38-novych-znacek-na-ceskem-trhu/

1 komentář(e)
posledni 08.02.2023
Běžná výše poplatků

Dobrý den, poplatky se vždy stanovují individuálně dle finančních výsledků a výnosnosti daného konceptu, mohou to být % od 2-10% nebo fixní poplatky nebo kombinace...

2 komentář(e)
posledni 28.02.2021
Běžná výše poplatků

Dobrý den, zajímalo by mě, jaká je běžná výše poplatků. Jedná se o neznámou firmu podnikající na poli zábavy, něco jako lasergame, VR, únikovky. Děkuji za...

2 komentář(e)
posledni 04.01.2021
Franšíza - co to je?

Taky bych chtěl začít podnikat a nemám s tím skoro žádné zkušenosti. O franchisingu jsem si dost přečetl a příjde mi to jako ideální start do podnikání pro...

1 komentář(e)
posledni 18.11.2019
Ochranné známky je třeba kontrolovat

Má někdo zkušenost s monitoringem ochranných známek? Našel jsem www.ipdefender.eu a je bezonkurenčně nejlevnější i se zdarma verzí do 3 ochranných známek a má...

1 komentář(e)
posledni 06.05.2019
Franchisingová smlouva

Sice jsou náležitosti trochu volnější, ale to může představovat výhodu i nevýhodu zároveň. Vždycky je na místě nechat si poradit od odborníků a mít jistotu,...

2 komentář(e)
posledni 30.11.2017
Franchisingová smlouva

Hraapla@seznam.cz

2 komentář(e)
posledni 21.05.2017
Rozvoj franšízingu v Česku

Dobrý den, můžu se zeptat kolik je v roce 2017 nebo 2016 už franchisingových poboček v ČR? DĚKUJI

1 komentář(e)
posledni 03.03.2017