Subway rostoucí konkurenci vítá

Na tuzemský trh míří další tradiční americké fast-foodové řetězce v čele s Dairy Queen nebo Texas Chicken. Česko je totiž známé vysokou koncentrací obchodních center, hustou dopravní sítí i vysokou koupěschopností českých zákazníků. A i proto se zde fast-foodům daří. Podle manažera rozvoje sítě Subway pro střední a východní Evropu Martina Prince je zdravá konkurence dobrá. „My se musíme snažit být krok napřed před konkurencí. Tak jako se nám vede na celosvětovém trhu, kde jsme jedničkou v počtu poboček, budeme se i v ČR snažit co nejvíce rozvinout naši síť restaurací,“ věří Princ.
V současnosti Subway pracuje na otevření 4 nových provozoven. Podle Prince ale není vyloučené, že během několika měsíců se tento počet může zvýšit. V příštím roce se má například otevřít první restaurace Subway v Ostravě v obchodním centru Nová Karolína.
Princ tvrdí, že gastronomické koncepty mají obecně velký potenciál pro podnikání. Člověk totiž musí jíst, záleží jen kde. „Naší výhodou je flexibilní přizpůsobení restaurace na konkrétní prostor. Kompletní restaurace se vejde i na 30 m², včetně zázemí. Provozovna může stát na čerpací stanici, nádraží nebo jako kiosek v obchodním centru. Je proto velice málo míst, kde bychom se neuplatnili,“ dodává Princ.
V žebříčku největších světových franchisových řetězců za rok 2010 sestaveném portálem FranchiseDirect.com získal Subway první místo. Druhý skončil McDonald’s a třetí KFC.
Zobrazit v katalogu franšíz




















PŘEČTI ČLÁNKY

Franšízy v oblasti gastronomie nejsou ničím novým. Přesto je koncept Hey Foods v mnoha ohledech od provozování tradiční restaurace dost odlišný.
Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Franšíza Bageterie Boulevard vyrostla spolu s Crocodille na rekordních 1,6 miliardy obratu. Po covidových letech je zpět na předních pozicích mezi fastfoodovými řetězci.
„Nyní se zaměřujeme na bistro, kde chceme pizzy odbavovat do 7 minut,“ říká zakladatel franšízové sítě Vosíme.cz Richard Halmazňa.
Špagetka je franšíza s čerstvými těstovinami, kávou a zmrzlinou. Má originální receptury i způsob lokace trucků. Jak tento koncept funguje v praxi?
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Franšíza s pracovními oděvy je na trhu už více jak 5 let. Petra Tománková, manažerka pro rozvoj, přibližuje, pro jaké podnikatele je koncept vhodný.
Další franšíza vstoupí do konkurence amerických fastfoodových značek a první pobočka vznikne v Praze. Co nového se dá do byznysu s burgery přinést?
Dánská značka City Calendar míří na český trh a hledá partnery pro expanzi. Zaměřuje se na tvorbu, výrobu a distribuci originálních lokálních adventních kalendářů s vouchery.
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...