Subway rostoucí konkurenci vítá

Na tuzemský trh míří další tradiční americké fast-foodové řetězce v čele s Dairy Queen nebo Texas Chicken. Česko je totiž známé vysokou koncentrací obchodních center, hustou dopravní sítí i vysokou koupěschopností českých zákazníků. A i proto se zde fast-foodům daří. Podle manažera rozvoje sítě Subway pro střední a východní Evropu Martina Prince je zdravá konkurence dobrá. „My se musíme snažit být krok napřed před konkurencí. Tak jako se nám vede na celosvětovém trhu, kde jsme jedničkou v počtu poboček, budeme se i v ČR snažit co nejvíce rozvinout naši síť restaurací,“ věří Princ.
V současnosti Subway pracuje na otevření 4 nových provozoven. Podle Prince ale není vyloučené, že během několika měsíců se tento počet může zvýšit. V příštím roce se má například otevřít první restaurace Subway v Ostravě v obchodním centru Nová Karolína.
Princ tvrdí, že gastronomické koncepty mají obecně velký potenciál pro podnikání. Člověk totiž musí jíst, záleží jen kde. „Naší výhodou je flexibilní přizpůsobení restaurace na konkrétní prostor. Kompletní restaurace se vejde i na 30 m², včetně zázemí. Provozovna může stát na čerpací stanici, nádraží nebo jako kiosek v obchodním centru. Je proto velice málo míst, kde bychom se neuplatnili,“ dodává Princ.
V žebříčku největších světových franchisových řetězců za rok 2010 sestaveném portálem FranchiseDirect.com získal Subway první místo. Druhý skončil McDonald’s a třetí KFC.
Zobrazit v katalogu franšíz




















PŘEČTI ČLÁNKY

Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Franšíza Bageterie Boulevard vyrostla spolu s Crocodille na rekordních 1,6 miliardy obratu. Po covidových letech je zpět na předních pozicích mezi fastfoodovými řetězci.
„Nyní se zaměřujeme na bistro, kde chceme pizzy odbavovat do 7 minut,“ říká zakladatel franšízové sítě Vosíme.cz Richard Halmazňa.
Špagetka je franšíza s čerstvými těstovinami, kávou a zmrzlinou. Má originální receptury i způsob lokace trucků. Jak tento koncept funguje v praxi?
CrossCafe přichází s novým konceptem franšízingu. Kavárny buduje ve vlastní režii a nabízí je k odkupu až když jsou ziskové. Franšízant získá klientelu a vyškolený personál.
Nejčtenější

Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Máte originální podnikatelský nápad a zdravý obchodní model. Jak z něj udělat franšízu? Na to vám odpoví Lenka Nováková, konzultantka společnosti PROFIT system franchise services.
Franšízová síť fitness center Contours úspěšně pokračuje v expanzi na českém trhu. Nabízí ověřený model s návratností do dvou let a podporou provozu.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...