Už 15 kaváren provozuje kavárenská síť Starbucks v České republice. Letos se chce více soustředit na okrajové části Prahy a Moravskoslezský kraj.
Pondělí
22.04.2013
Starbucks otevřel novou kavárnu v OC Černý most. Soustředit se chce na Moravskoslezský kraj.
 

S novým vzhledem kavárny přichází do Prahy kavárenská síť Starbucks. Další pobočku otevřela společně s jejím joint venture partnerem AmRest Holding v novém obchodním Centru Černý most. Poprvé je kavárna vytvořena beze stěn, tedy ne uvnitř místnosti ale jako „ostrov“ na širokém bulváru centra. Design propojuje prvky dřeva, kovu, kůže a živých rostlin, což vychází z tradičního konceptu kávové kultury. Starbucks se chce tímto modelem více přiblížit svým zákazníkům, aby jim dopřál prostor pro relaxaci u kávy. Franchisová síť Starbucks na českém, polském a maďarském trhu podniká prostřednictvím joint venture partnerstvím a tento model zde chce nadále zachovávat.

Starbucks tímto krokem ukázal, že se hodlá v Praze rozvíjet dále od centra a získávat další zákazníky. Nezůstane ale jen u Prahy. „Černým Mostem expanze na českém trhu v letošním roce začíná a v nadcházejících měsících se budeme kromě Prahy dále zaměřovat také na Moravskoslezský kraj,“ říká Brian Aherne, Regional Director of Operations pro Starbucks Česká republika a jižní Polsko. Moravskoslezský kraj vnímá firma jako vhodný region pro nové pobočky. V Praze se jedná už o 14. kavárnu Starbucks, jednu provozuje ještě v Ostravě, kde byla otevřena v roce 2012.

V OC Černý most otevřelo nové pobočky i několik franchisových sítí. Svou největší prodejnu v ČR uvedl do provozu Electro World. Obchodní plocha se rozkládá na 2200 m2. Novou prodejnu o velikosti 120 m2 s první továrnou na zmrzlinu otevřelo Fruitisimo. Největší prodejnu o rozloze více jak 2250 m2 v ČR a druhou největší mimo Velkou Británii otevřel oděvní řetězec Marks & Spencer, který v ČR na bázi franchisingu nepůsobí.


/2/
zobrazit více

Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

1 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Myslíte si, že je na českém trhu ještě potenciál pro další nové franchisy z oboru fast food řetězců?

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014