Zisk pod zlatými oblouky

McDonald’s má ve více než stovce zemí přes 35 tisíc poboček, zhruba 80 procent z nich je v provozováno franchisovými partnery.
Úterý
29.04.2014
Síti McDonald´s klesl v prvním čtvrtletí celosvětově zisk. Tržby však vykázaly růst.
 

Asi nejznámější světové franchisové síti McDonald´s v prvních třech měsících letošního roku stouply tržby o 0,5 %. Velkou měrou k tomu přispěly restaurace v Evropě, jejichž tržby vzrostly o 1,4 %, růst zaznamenaly i fastfoody McDonald´s v Asii, oblasti Tichomoří, Blízkého východu a Afriky. Ten činil 0,8 %. Jak však společnost dále uvedla, na americkém trhu došlo k poklesu, a to o 1,7 %.

Právě pokles tržeb restaurací otevřených nejméně jeden rok ve Spojených státech amerických se podle vedení McDonald´s negativně odrazil na zisku, kterého společnost v prvním kvartálu letošního roku celosvětově dosáhla. Ten se totiž meziročně snížil o 5,5 % na 1,2 miliardy dolarů. Podle prezidenta a generálního ředitele McDonald´s Dona Thompsona lze již v dubnových výsledcích vidět určité zlepšení. „Na dnešním dynamickém trhu je naším cílem posilovat i nadále důvěryhodnost naší značky a nabízet našim zákazníkům kvalitní jídlo a pití. Zároveň počítáme i s dalšími investicemi do modernizace našich restaurací a dalšího rozšiřování sítě,“ doplňuje Don Thompson.

McDonald's má ve více než stovce zemí přes 35 tisíc poboček, zhruba 80 procent z nich je v rukách franchisových partnerů. Zaměstnává přibližně 1,8 milionu lidí. V České republice působí původem americká síť od roku 1992, kdy otevřela restauraci v pražské Vodičkově ulici. Momentálně u nás můžeme najít přes 90 poboček sítě McDonald´s, část z nich je provozována prostřednictvím franchisantů.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

1 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Myslíte si, že je na českém trhu ještě potenciál pro další nové franchisy z oboru fast food řetězců?

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014