Společnost Systém asistovaného hubnutí založila v roce 2006 nutriční terapeutka Lenka Náměstková. Dnes klientům pomáhají ve 4 centrech.
Čtvrtek
22.01.2015
Systém asistovaného hubnutí přináší jiný přístup k redukci váhy. Poradenská centra vedou franšízanti.
 

Redukce váhy bylo, je a vždy bude tématem, kterým se bude zabývat lidé v každé generaci. Není tak překvapením, že z tohoto trendu se stal výnosný byznys. Na trhu se objevují jak úspěšné koncepty, tak ty neúspěšné. Jedním z konceptů, který se rozhodl bojovat s nadváhou, se stal Systém asistovaného hubnutí (SAH). Loni byl stejnojmennou společností stvořen franšízový systém, aby šířil snáze osvětu v boji s nadměrnými kily.

Systém asistovaného hubnutí využívá jiných mechanismů, než je obvyklé u většiny firem, které se na tento trend zaměřily. „Trh je přesycován tvrzeními, že se musí při hubnutí omezovat strava a hodně cvičit, či navozují pocit, že se musí jíst nejrůznější doplňky stravy, které navozují pocit, že se bez těchto prostředků redukující neobejde,“ komentuje trh Lenka Náměstková, která projekt SAH stvořila. Systém SAH dbá právě na stravu a její korigování.

Rok 2014 se nesl ve znamení tvorby franšízového konceptu. Licence byla prodána do Vrchlabí, Mariánských Lázní a Prahy. Sama Lenka Náměstková vede pobočku v Nymburku. „Dokončili jsme naši franšízu tak, aby mohlo vše správně fungovat. Letos bychom se chtěli zaměřit na zvýšení franšízových poradních jednotek, například v Brně, Olomouci, Ústí nad Labem či Liberci. Opět chceme otevřít České Budějovice,“ vyjmenovává část plánů Lenka Náměstková.

Franšízová licence SAH vyjde na 80 tisíc korun a potenciální franšízant musí splnit podmínku odborné způsobilosti. Poradnu tak nemůže provozovat kdokoliv. „Budoucí franšízant musí být vystudován v oboru nutričního poradenství. Pokud nemá toto oprávnění, pak musí zajistit trvalý vztah s osobou, který toto vzdělání má. Vázanou živnost pak není problém získat,“ upozorňuje Lenka Náměstková. 


/1/
zobrazit více