Zlaté oblouky řeší problém

Ve Spojených státech amerických má McDonald´s zhruba 3000 franšízových partnerů. Průzkumu se zúčastnilo 28 z nich, kteří dohromady provozují více než 200 restaurací tohoto fastfoodového konceptu.
Pondělí
27.07.2015
Franšízanti sítě McDonald´s ve Spojených státech amerických se bojí o svou budoucnost. U nás tato situace nehrozí.
 

Pesimistická nálada ohledně dalšího působení v rámci celosvětově známého konceptu McDonald´s panuje mezi jeho franšízovými partnery v USA. Jedna z obav, které odhalil průzkum společnosti Janney Capital, se týká také jídel, která jsou v restauracích v zámoří podávána zákazníkům.

Nejde však o jejich kvalitu, nýbrž o pestrost jejich nabídky. Podle franšízantů totiž nabídka nezměněná od devadesátých let a počátku tohoto tisíciletí, nemůže konkurovat dynamičtěji se rozvíjejícím konkurenční sítím.  „Na našem menu není nic, co by zákazníka ohromilo,“ řekl jeden z účastníků anonymního průzkumu.

Jak uvedla zpravodajská stanice CNN, McDonald´s o problému, který franšízanti nastínili, ví. Steve Easterbook, který se stal generálním ředitelem společnosti letos v lednu, slíbil oživení produktové nabídky, kterou můžeme v těchto fastfoodech najít. V květnu pak představil plán, který počítá s testováním nových sendvičů v prodeji a také změny toho, jak si zákazníci v restauracích McDonald´s své jídlo objednávají.

Průzkum mezi franšízovými partnery realizuje v České republice sama společnost McDonald´s. Provádíme každoročně průzkum mezi našimi franšízanty. V této anonymní anketě nám naši licenční partneři mají možnost sdělit jak jsou spokojeni s vedením a směřováním společnosti a množstvím dalších otázek vycházejících od naší americké centrály. Výsledky tohoto průzkumu jsou interním materiálem,” říká Zuzana Svobodová, ředitelka komunikace McDonald's ČR.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

1 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Myslíte si, že je na českém trhu ještě potenciál pro další nové franchisy z oboru fast food řetězců?

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014