První provozovna slovenského konceptu Mr. Kebab byla otevřena v roce 2005 ve východoslovenských Košicích.
Úterý
18.08.2015
Koncept Mr. Kebab se nadále rozšiřuje na území Slovenska. Společnost uvede do svého portfolia zcela nový produkt.
 

Restaurační byznys je vysoce konkurenční. Ten, kdo chce úspěšně expandovat, musí nabídnout promyšlený koncept. To se daří restauracím Mr. Kebab, které své produkty nabídnou v nejbližší době i mimo Košice, kde doposud působily. „V současnosti připravujeme otevření nové provozovny v OC Aupark Žilina, která by se měla otevřít na začátku září,“ přibližuje Ľubor Lelovits, majitel sítě Mr. Kebab.

Žilinou expanze nekončí

Ve finální fázi příprav je také třetí pobočka ve východoslovenských Košicích. Zájem podnikatelů  o koncept Mr. Kebab zdaleka neklesá. „Máme aktivního zájemce, který hledá vhodné prostory v Popradu a v jednání je také několik dalších franšízantů  z Čech i ze Slovenska,“ přibližuje Lelovits.

Pro některé podnikatele bývá léto méně vytíženým obdobím. V tomto případě tomu tak není. „Naše provozovny nemají přes letní měsíce úbytek návštěvníků, tento trend pozorujeme dlouhodobě, což nám dělá radost,“ poznamenává Lelovits a dodává, že meziroční nárůst obratu restaurace je 20%.  

Rozšíření nabídky

Žádný podnikatel se neobejde bez inovací nabízených produktů. Obzvlášť důležité jsou právě v gastronomii. „Ukončili jsme vývoj nového výrobku – fritovaných zeleninových nuget,“ přibližuje Lelovits a dodává, že v současnosti probíhá příprava marketingové kampaně, která bude spuštěna při uvedení do prodeje. V průběhu září by se zákazníci Mr. Kebab měli dočkat této novinky.

V minulosti měla firma problémy s plagiátorstvím, a to přesto, že značka Mr. Kebab je chráněna na celém území Evropské unie. „Bohužel se objevil případ falšování na území Španělska, který v současné době řešíme,“ přibližuje Lelovits nešvar, který v dnešní době trápí mnoho podnikatelů.

Podle Lelovitse by základní vlastností každého, kdo by se chtěl stát franšízantem Mr. Kebab, měla být chuť pracovat. Nemusí se pohybovat v oboru gastronomie, ale je potřeba, aby měl chuť něco dokázat. Vše ostatní, jako je know-how, zaškolení, produkty a technologie získá od mateřské společnost. „Franšízový partner musí mít zájem a chuť přijímat vše, co mu nabízíme. Pokud tomu tak je, úspěšnost se garantuje sama,“ vysvětluje Lelovits.

Vstupní investice do vlastního franšízového podnikání se pohybuje v rozmezí 40 až 80 tisíc euro v závislosti na velikosti provozovny. Cena základní licence činí 10 tisíc euro a franšízant odvádí měsíční poplatky ve výši  5 až 8 procent z obratu. 


Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015