Komunikace je základ

Podniky The PUB Pilsner Unique Bar zaujmou své hosty na první pohled pípou u každého stolu. Ta jim umožňuje čepovat pivo dle své libosti. Český koncept zaznamenal úspěch nejen na českém trhu, ale i v zahraničí. Jako u jiných franšízových sítí, je i zde zcela zásadní komunikace mezi mateřskou společností a jednotlivými partnery. „Mohu říci, že za celou dobu, kdy takto podnikám, jsem s franšízorem The PUB stále v kontaktu a je to oboustranně velmi přínosné,“ komentuje Miroslav Žemlička.
Zkušenosti pomáhají
Franšíza neznamená pouze výhodu podpory franšízora, ale také získání fungujícího know-how. „O konceptu The Pub jsem se dozvěděl v době, kdy jsem sám přemýšlel nad podobným modelem, avšak právě franšíza promyšleně splňovala vše, co jsem hledal,“ vysvětluje cestu ke značkovému podnikání Žemlička.
Nespornou výhodou franšízingu je použití již ověřeného podnikatelského modelu. „I přesto, že byl před osmy lety koncept ještě relativně nový, bylo pro mě důležité, že opravdu funguje,“ komentuje Žemlička a sám tuto skutečnost považuje za důležitou výhodu pro začínající podnikatele. Někteří uchazeči o franšízové podnikání, ví jen velmi málo o oboru, ve kterém chtějí působit. To však nebyl případ Miroslava Žemličky. Ten se již předtím totiž v gastronomii pohyboval a využitím zavedené značky pozvedl svůj byznys na novou úroveň.
Úspěšný koncept
Zájemce o licenci THE PUB se musí připravit na vstupní licenční poplatek ve výši 200 tisíc korun. Předpokládána investice do úpravy a vybavení restaurace začíná na 5 milionech korun. Franšízant také odvádí mateřské společnosti dvě procenta ze svého obratu. Pobočka musí mít alespoň 200 metrů čtverečných a je vhodné jí umístit do centra města s minimálně 50 tisíci obyvateli. Hospůdky nejsou úspěšné pouze v Čechách, kde funguje celkem 11 poboček, ale také na zahraničních trzích. Zákazník je nalezne v Německu, Rakousku, Rumunsku a také na Slovensku.
Zobrazit v katalogu franšíz





















PŘEČTI ČLÁNKY

CrossCafe přichází s novým konceptem franšízingu. Kavárny buduje ve vlastní režii a nabízí je k odkupu až když jsou ziskové. Franšízant získá klientelu a vyškolený personál.
Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
Tak trochu jiná točená je franšízová síť s kompletním vybavením pro točenou zmrzlinu. Plány pro blížící se sezónu prozradila Markéty Fréharová, manažerka pro rozvoj franšíz.
Evropská síť provozoven zdravé varianty fast foodu Fruitisimo vznikla v České republice. Jejich růstu pomáhá i vzájemné sdílení zkušeností jednotlivých franšízantů.
Na Českém trhu se objevila nová ukrajinská franšíza se zajímavým konceptem fast foodu. Co může nabídnout v silně konkurenčním prostředí gastronomie?
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Logistika, přeprava, tisk a marketing na jednom místě. Franšízová síť s touto kombinací uspěla už v 50 zemích světa. Nyní hledá franšízanty také pro český trh.
Poptávka po úklidových, stěhovacích a řemeslných službách je velká. Jak z této situace těžit vysvětlí Jiří Bártík, obchodní manažer mezinárodní franšízové sítě Extra Services.
Stravování v krabičkách se prosadilo v českých domácnostech i kancelářích. Jak na to jde česká franšíza FITeat?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...