Českou síť McDonald´s tvoří 93 restaurací a zaměstnávají více než 4000 lidí.
Úterý
03.11.2015
McDonald´s chce vidět v České republice většinu svých restaurací v rukách franšízantů.
 

Důvodem, proč se McDonald´s ČR rozhodl právě pro tento krok je prozaický. Dle vyjádření společnosti totiž restauracím se zlatými obloučky svědčí individuální přístup českých podnikatelů.  Americká fastfoodová síť má v Česku momentálně 93 restaurací. Celých 72 procent z nich pak řídí franšízanti, kteří absolvovali nelehkou cestu k získání licence na provozování této restaurace.

Zatím poslední franšízantkou, která se ke skupině franšízových partnerů tohoto světoznámého konceptu připojila je Silvia Muranská z Prahy, pod jejímž vedením bude fungovat pobočka v obchodním centru na pražském Černém Mostě. Po 3 letech tak narostl počet franšízantů McDonald´s v Česku na 18.

Strategií McDonald´s je stávajících více než 70 procent podílu franšíz v Česku i dále navyšovat. A nejde o zrovna malý cíl. Všichni franšízanti totiž musí projít již výše zmíněným náročným přijímacím procesem. Vedle roční praxe v provozu na každé pozici od servisu zákazníkům až po řízení pobočky, musí totiž prokázat i výrazné manažerské schopnosti. Díky takovému „sítu“ může mít franšízor jistotu, že svou restauraci dává do rukou proškoleného a spolehlivého partnera.

„K tomu patří nesporně i jistota pro zaměstnance, protože budoucí franšízanti musí prokázat vedle všeho i velmi dobrou schopnost řízení lidí,“ říká Petr Zlínský, franchising manager ve společnosti McDonald‘s s tím, že v současné době zaměstnávají tuzemské restaurace McDonald´s na čtyři tisíce lidí, což ho řadí na přední tuzemské příčky zaměstnavatelů v restauratérství.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

1 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Myslíte si, že je na českém trhu ještě potenciál pro další nové franchisy z oboru fast food řetězců?

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014