Cukr i sůl, chutí plný stůl

Pizza, Hot Dog, lasagne, hranolky, vafle, i palačinky. Fastfoody Poe-Poe založila parta manažerů inspirovaná myšlenkou, že kvalitu lze pořídit i za přijatelnou cenu. Prodejny jsou rozdělené na slanou a sladkou část.
Pátek
21.04.2017
Brněnské fastfoody Poe-Poe se rozrostly o 5 nových franšíz. V Praze hledá firma aktuálně finančně i manažersky silného partnera.
 

Kvalitní jídlo za dostupnou cenu, sladké i slané pokrmy, moderní vzhled a vybavení restaturací, čisté a příjemné prostředí. Tak lze v kostce charakterizovat český koncept Poe-Poe, který podle svých autorů generuje vysoké zisky a zajišťuje velký zájem z řad zákazníků. Vznikl na základě zkušeností z Itálie a USA. Po více než roce od otevření první restaurace Poe-Poe v Brně majitelé tvrdí, že strategie "kvalita za rozumnou cenu" se jim v gastronomii vyplácí. Počet zákazníků se oproti loňsku zvýšil o 20%.

"V Praze nyní hledáme silného partnera jak finančně, tak manažersky," říká spolumajitel vlastnické firmy Food Industriale Martin Kovářík s tím, že zájemců o další franšízy je mnoho. Problémem je nejčastěji místo, na ta nejlepší se musí podle jeho zkušeností i čekat. Město do 50 tisíc obyvatel je vhodné podle něho pro 1 podnik jejich značky, ve větších městech jich může být i vícero. Pro budoucí partnery a franšízanty nabízí Poe-Poe 4 možnosti spolupráce podle jejich finančních možností. Investice se pohybují mezi 90 a 190 tisíci eur. Očekávaná návratnost je dva až tři roky.

Dodej surovin za nejlevnější ceny na trhu

Licenční poplatek činí 600 000 Kč bez DPH. Za poskytnutí poradenství a zaštítění značkou Poe-Poe platí partneři v síti poté již pouze fixní poplatek, který je nezávislý na prodeji a obratu restaurací. Nejde tedy o procenta z tržby. Franšízanti mají kromě jiného poté například zaručený nákup a dodej surovin za nejlevnější ceny na trhu - dodavatelé jsou ve společnosti Food Industriale vázáni smlouvou.

Noví franšízanti procházejí po udělení licence intenzivním dvouměsíčním výcvikem. Během této doby ústředna pracuje na organizování a zařizování příslušné prodejny, která bývá upravovaná "na klíč". Díky různým formám spolupráce bude od letoška možné otevřít si pobočku Poe-Poe i na menším městě. Majitelé licence doporučují minimálně obec s 20 tisíci obyvateli. "V každém případě ale musí být restaurace umístěna v městském provozu tak, aby kolem ní denně procházely davy lidí," dodal Kovářík.


Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015