Švejk Restaurant: Nejlepší koncept v gastronomii
Bronzovou plaketu slavného českého gastronoma Jaroslava Vašaty získal franchisingový systém tradičních restaurací od odborného časopisu pro management hotelů a restaurací Food-Service.
Tradice Rakousko-Uherska táhne
Koncept franchisového řetězce, který sází na českou kuchyni, tradici a zážitek, podle hodnotitelů velmi dobře zaplnil mezeru na trhu. Uspěl nejen v Praze, ale i po celé České republice. V provozu je již 46 restaurací. Pilotní restaurace Švejk Restaurant s názvem U Zeleného stromu byla otevřena v Nepomuku v prosinci roku 2002.
"Má-li být gastronomický projekt úspěšný, je nutné spojit ho především s nápadem a atmosférou, díky nimž se stane jedinečný, a tedy i obchodně dokonalý. Celé divadlo zvané provoz restaurace se v tomto případě odehrává v kulisách 'starého dobrého Rakouska-Uherska' podle franchisingového konceptu scénáře, jenž nemůže zklamat. Klid a pohoda, vynikající česká kuchyně včetně receptur vytažených z 'babiččiny krabičky', to jsou hlavní trumfy tohoto představení, při němž obvykle bývá vyprodáno," uvedl majitel franchisové licence Radek Sochor.
Nejen chlebem živ je koncept
Koncept sází vedle dobrého piva a tradiční kuchyně také na atmosféru, kterou dokresluje precizně zpracovaný nábytek z masivního dřeva, stylové výčepní stolice, Ladovy obrázky nebo dobově oblečený personál.
V minulých letech získaly bronzovou plaketu i jiné restaurace založené na franchisingu, například Ambiente, Potrefená husa či Kolkovna. Letos časopis uděloval cenu již podeváté.
Zobrazit v katalogu franšíz
přečíst články
Nová éra točené zmrzliny
/08.12.2025
Franšíza Tak trochu jiná točená nabízí sezónní podnikání se stánky, nebo celoroční variantu pro kavárny a restaurace. Funguje i jako doplněk při jiném zaměstnání.
Známý chorvatský fast-casual řetězec Koykan hledá franšízanty s vášní pro světovou gastronomii. Po otevření dvou pražských restaurací chce expandovat i do krajských měst.
KFC svou cestu započalo před více jak 100 lety. Jako franšíza funguje již přes 70 let. I přesto řetězec oznámil zásadní změny.
Slovenský Kaliforňan mění pohled na rychlé stravování. Zdravé bowls plné lokálních surovin míří po Brně i do dalších českých měst. Franšízanty hledá pro restaurace i foodtrucky.
Slovenská síť Mr. Kebab hledá master-franšízanta pro český trh. Detaily spolupráce a plány expanze přibližuje zakladatel značky Ľubor Lelovits.
Nejčtenější
Vůně kvalitní kávy a úspěchu
/10.01.2017
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
„Budoucnost convenience retailu vidíme v kombinaci rychlosti, čerstvosti a lidskosti,“ říká Petr Kuchta, Chief Product & Marketing Officer franšízového konceptu PONT to go.
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Slovinská franšíza Centrum solné terapie propojuje moderní technologii s tradicí solných jeskyní. Do Česka přináší podnikání s medicínským přesahem.
Stále více firem se rozvíjí na základě modelu franchisingové spolupráce. Zjistěte, zda již nastal čas, abyste „franšízovali“ vlastní podnikání.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...