Každý franšízant TAB Board by měl do 3 let získat do svých boardů 32 členů. Vstupní investice se pohybuje v řádech statisíců korun, návratnost bývá při splnění daných podmínek do jednoho a půl roku.
Pátek
05.01.2018
Pro vedoucí manažery či zkušené vedoucí týmu je určená franšíza TAB Board, která se zabývá business koučingem a poradenstvím.
 

Společnost The Alternative Board® poskytuje služby podnikatelům v 17 zemích celého světa. Muž jménem Allen Fishman založil TAB v USA již před 25 lety poté, co si uvědomil, jak hodně bylo pro něho cenné představenstvo firmy, pro níž do té doby pracoval. Ale co majitelé menší nebo střední firmy? Kam ti si chodí pro rady? Zodpovězení těchto otázek ho vedlo k založení úspěšné značky, která začátkem roku 2014 vstoupila na český trh pod názvem TAB Board CZ. Nyní má franšízové partnery v pěti krajích České republiky a v jednom na Slovensku. Nové franšízanty hledá v západních a severních Čechách a na Moravě.

Franšízanti TAB Boards získávají krajskou územní exkluzivitu, každý by měl tak mít možnost navázat spolupráci s až asi 10 tisíci firmami z různých oborů jako např. IT, či účetnické a různé finanční poradenské služby. Hlavním požadavkem centrály je chuť pracovat. Uchazeč o franšízu by měl mít také zkušenosti s vedením týmu, či z manažerské pozice. Franšízanti dostávají po zakoupení licence na starost akvizici nových členů tzv. boardů, při nichž pořádají setkání podnikatelů pro různé debaty a sdílení zkušeností. Tyto diskuze pořádají a současně moderují a řídí. Třetí částí práce franšízantů je pak osobní koučink jednotlivých členů TAB Boards.

Větší podpora franšízového rozvoje

Koncem loňského roku TAB Board otevřel nové školicí centrum pro ČR a SR. Jedná se přitom teprve o třetí takové centrum mimo Spojené státy americké, odkud franšízový koncept TAB Board pochází. Cílem centra je primárně zajistit povinné šestidenní vstupní školení nových franšízových partnerů sítě, kteří ho doposud museli absolvovat na ředitelství v americkém Denveru. Díky dostupnosti tak mimo jiné klesly i náklady na pořízení franšízové licence.

„Zároveň se tak školení a potažmo i franšíza TAB Board stanou dostupné i pro potenciální franšízanty, kteří neovládají cizí jazyk,“ říká spolumajitel TAB Board CZ Šimon Mastný s tím, že výsledkem tohoto kroku bude jistě větší podpora franšízového rozvoje konceptu TAB Board na českém a slovenském trhu. Zajišťovat bude nové centrum také pravidelná školení již stávajících franšízantů. Ti se díky tomu budou moci dále vzdělávat a získávat informace o tom, jak být členům svých boardů co nejvíce nápomocni při rozvoji jejich byznysu.