Úspěch díky kvalitě a tradici

Rychlý start podnikání / Zájemce o licenci, který se značkou Solodoor podepíše franšízovou smlouvu, může začít podnikat do tří měsíců. Zlínská franšízová prodejna byla otevřena v listopadu 2018.
Středa
19.12.2018
Produkty co nejblíže ke koncovým zákazníkům. Takový je cíl společnosti Solodoor. Pomoci jí mají i franšízanti.
 

Konec letošního roku byl pro franšízový koncept Solodoor ve znamení otevírání nových franšízových prodejen. Zákazníci od listopadu najdou pobočky nově v Praze a ve Zlíně. V současné době jich tak na českém trhu funguje šest. Kromě dvou zmíněných také v Brně, ve Valašském Meziříčí, Plzni a v Mnichově Hradišti. Během ledna by pak měla zahájit provoz i nová prodejna v Ostravě.

Podle ředitele společnosti Solodoor Centrum Stanislava Malohlavy, který má, jako franchisor konceptu, rozvoj franšízové sítě na starosti, má tuzemský trh potenciál pro 15 až 20 značkových prodejen Solodoor. Vhodnými lokalitami jsou zejména všechna krajská města a pak také města se zajímavou spádovou oblastí. „Franšízantům tak nabízíme exkluzivitu na město a oblast, ve kterém podnikají, říká Stanislav Malohlava s tím, že v případě velkých měst je samozřejmě prostor pro otevření více než jedné pobočky. V takovém případě je možnost otevřít novou pobočku nabídnuta primárně franšízantovi, který už v dané lokalitě působí. „Naším plánem není pobočkami „zahustit“ celou republiku tak, aby si naši franšízanti navzájem konkurovali, ale to, aby tato síť byla schopna poskytnout profesionální a komfortní servis pro naše zákazníky, ať už jsou z kteréhokoliv koutu naší republiky,“ dodává.

Solodoor je aktivní prostřednictvím franšízy také na slovenském trhu, kde se mimo prodejny v Bratislavě, právě připravuje otevření další v Námestove, na Oravě. V průběhu roku 2019 by se však měla pobočková síť u našich východních sousedů rozrůst o další provozovny. „Reakce na naši značku jsou na Slovensku velmi pozitivní. Na tamním trhu nás vnímají jako tradičního, českého, a kvalitního výrobce dveří a dveřních zárubní. To vše pro nás a naše franšízové partnery představuje velký potenciál,“ vysvětluje Stanislav Malohlava. 

Obchodník tělem i duší

Kdo se může stát partnerem konceptu, který je svým způsobem prodeje dveří a dveřních zárubní unikátní v celé Evropě? V první řadě musí mít zájemce o franšízu na paměti, že cílem vedení společnosti je najít takové partnery, se kterými bude moci navázat dlouhodobou spolupráci. „Také proto dáváme přednost franšízantům, kteří se chtějí na chodu prodejního studia aktivně podílet a stát se tak jednou z tváří naší značky. Samozřejmě, pokud by se nám ozvpodnikatel, který chce prostřednictvím investice do licence rozšířit své dosavadní podnikání o franšízu Solodoor, je možnost i takovéto spolupráce,“ doplňuje Stanislav Malohlava.

Co se týče zkušeností budoucího franšízanta, vzhledem k propracovanosti celého konceptu, detailnímu know-how, školení a díky objednávkovému systému, mohou začít podnikat pod značkou Solodoor i lidé doposud působící mimo obor či začínající podnikatelé. Důležitým předpokladem pro úspěšného zájemce o licenci, je obchodní duch, který by mu měl být vlastní. Právě jeho duše obchodníka je něco, co mu do budoucna může dopomoci k úspěchu.  


Praxe v terénu / Velkou pozornost při přípravě otevření nové franšízové prodejny věnuje Solodoor školení franšízantů. To se týká nejen produktů této značky, nebo práce s objednávkovým systémem, ale jeho část stráví franšízant přímo na zavedené prodejně, kde v praxi uvidí denní provoz a komunikaci se zákazníky.