Subway vidí potenciál na benzinkách
Léty ověřený franšízový koncept, poměrně snadná úprava prostoru, podpora ze strany franšízora, zájem ze strany koncových zákazníků, a hlavně zvýšení příjmů. To jsou podle vedení franšízové sítě Subway hlavní důvody, proč by měli současní majitelé čerpacích stanic uvažovat o rozšíření svého podnikání i o její franšízu. Celosvětově najdeme na čerpacích stanicích či na frekventovaných odpočívadlech více jak 4 tisíce restaurací Subway.
Z příkladu našich polských sousedů lze vidět, že spolupráce s celosvětově známou značkou zaujme i velké sítě. Největším provozovatelem konceptu je v Polsku síť Lotos, která provozuje 32 restaurací Subway, druhým největším provozovatelem je pak řetězec benzinek Amic Polska, který začal své pobočky o franšízy Subway obohacovat v roce 2018 a dnes jich má 17.
„Pilotní restaurace Subway na stanici Amic byla otevřena v červnu 2018 v Gdyni a je výjimečná tím, že jako první restaurace v Polsku představila nový design restaurací Fresh Forward. V současné době funguje pod správou Amic Polska celkem 17 restaurací, další 4 jsou ve výstavbě, a to hned v pěti polských vojvodstvech,“ říká Martin Princ, regionální ředitel Subway pro střední a východní Evropu. „Chtěli jsme nabídnout klientům kvalitní občerstvení, proto jsme se rozhodli rozšířit naši nabídku o čerstvé sendviče Subway. Vnímáme je jako chutnější a zdravější alternativu k všudypřítomným hotdogům,“ vysvětluje Krzysztof Strzelecki, předseda správní rady Amic Polska s tím, že už nyní vedení plánuje další rozvoj spolupráce se Subway v roce 2020.
Nejen pro velké řetězce
Bylo by však chybou se domnívat, že šanci rozšířit svou nabídku mají jen velké řetězce čerpacích stanic. Subway tuto možnost nabízí i jednotlivcům či malým sítím. „Subway se po celém světě rozvíjí s individuálními franšízanty. Ti mohou vlastnit čerpací stanici a umístit svou restauraci právě tam. Interně je nazýváme netradičními lokalitami,“ vysvětluje Martin Princ s tím, že dlouhodobě sleduje nejen prodeje své značky, ale i pozitivní vliv mezinárodního konceptu na prodeje pohonných hmot. „Jako vždy jde hlavně o partnerství a to musí být zdravé a oboustranně přínosné,“ dodává Princ.
V Česku zatím musíte na Moravu. Subway na odpočívadle Rohlenka funguje od roku 2011 a brzy se otevře v novém. Majitelé investují do renovace pobočky ve Fresh Forward designu. „Jelikož jsme 100% franšíza, musíme vždy najít vhodného partnera, který restauraci zainvestuje, otevře a bude se o ní starat. V Česku máme zatím jen jednu restauraci na dálničním odpočívadle, a proto není tolik známo, že máme na trhu čerpacích stanic velký podíl,“ komentuje situaci Princ. Zároveň věří, že stejně jako v Polsku se situace může brzy změnit. „Díky spolupráci s velkými partnery se na nás obrací i majitelé menších sítí nebo jednotlivých čerpacích stanic. Můžeme jim poskytnou dobrá data, aby partnerství s námi mohli důkladně posoudit,“ uzavírá Princ.

Zobrazit v katalogu franšíz





















PŘEČTI ČLÁNKY

CrossCafe přichází s novým konceptem franšízingu. Kavárny buduje ve vlastní režii a nabízí je k odkupu až když jsou ziskové. Franšízant získá klientelu a vyškolený personál.
Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
Tak trochu jiná točená je franšízová síť s kompletním vybavením pro točenou zmrzlinu. Plány pro blížící se sezónu prozradila Markéty Fréharová, manažerka pro rozvoj franšíz.
Evropská síť provozoven zdravé varianty fast foodu Fruitisimo vznikla v České republice. Jejich růstu pomáhá i vzájemné sdílení zkušeností jednotlivých franšízantů.
Na Českém trhu se objevila nová ukrajinská franšíza se zajímavým konceptem fast foodu. Co může nabídnout v silně konkurenčním prostředí gastronomie?
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Stravování v krabičkách se prosadilo v českých domácnostech i kancelářích. Jak na to jde česká franšíza FITeat?
Poptávka po úklidových, stěhovacích a řemeslných službách je velká. Jak z této situace těžit vysvětlí Jiří Bártík, obchodní manažer mezinárodní franšízové sítě Extra Services.
Nejsilnější značky v oblasti franšízingu pro rok 2017 jsou KFC, Dunkin’ Donuts a McDonald’s.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...