Zdraví jako příležitost pro podnikání

Zapojení do provozu / Vedení sítě UGO dává při výběru kandidátů na majitele franšízové licence přednost těm uchazečům, pro které bude provozování UGO pobočky hlavní činností.
pondělí
19.04.2021
Franšízový koncept UGO Freshbarů a UGO Salaterií je připraven dál růst. Důležitou roli v něm sehrají kvalitní franšízanti.
 

Aktuálně provozují franšízanti 34 poboček z celkového počtu 60 provozoven UGO Freshbarů a UGO Salaterií, které tento ryze český franšízový koncept v Čechách a na Slovensku má. „Nebráníme se převodu dalších provozoven do rukou franšízových partnerů, avšak stále si chceme ponechat nějaké vlastní provozovny, abychom neztratili přímý kontakt se zákazníky, měli prostor k testování produktových novinek a zkoušení nových prodejních formátů,“ vysvětluje ředitel rozvoje společnosti UGO Trade Lukáš Prauss.

Co se budoucnosti značky UGO v Česku týká, má Lukáš Prauss jasno. Kvalitní franšízoví partneři jsou klíčoví a do budoucna budou hrát důležitou roli. Proto se vedení sítě nebrání ani možnosti převodu některých vlastních poboček do rukou franšízantů. „Troufnu si říct, že jsme schopni najít vhodnou příležitost kdekoliv v České republice pro franšízového partnera, který bude sdílet stejnou vizi jako my a bude mít chuť a odvahu v této složité době se do toho pustit s námi,“ doplňuje Prauss.

I přesto, že je aktuálně obor gastronomie zmiňován jako jeden z těch nejpostiženějších, značka UGO stále láká franšízové partnery. V minulém roce projevovali zájem o licence spíše klasičtí investoři, kteří hledali další příležitost do svých investičních portfolií. Nově se mezi zájemci o franšízy objevují ti, kteří ukončili vlastní podnikání nebo opustili zaměstnání a hledají nové možnosti, zároveň však chtějí mít v zádech jistotu silného partnera.

Nové cesty jako klíč k úspěchu

Faktem je, že současná situace zasáhla podnikání v oboru gastronomie opravdu velmi silně. Ne vždy je však nutné se na ni dívat jen jako na krizi. Představuje totiž také příležitost pro inovace. „Mě osobně povzbudila k zamyšlení, jak změnit zaběhnuté modely fungování. Mnohdy jsme totiž žili s klapkami na očích, uplatňovali stále stejné postupy a byli přesvědčeni, že to je jediný způsob vedoucí k úspěchu,“ prozrazuje Lukáš Prauss s tím, že momentálně je důležité flexibilně reagovat na změny a začít přemýšlet jinak.

Právě to je cesta, kterou značka UGO jak v Česku, tak i na Slovensku nastoupila. V současné době tak vedení konceptu pracuje na nových přístupech k prodeji svých produktů, posilování komunikace značky a její hodnoty. „UGO je na československém trhu vnímána jako nejzdravější brand z oboru gastronomie, má jednu z největších kompetencí na poli gastronomie, která dnes ani zítra neztratí na atraktivitě, a tím je zdraví. A to představuje nejen naši největší příležitost, ale také našich franšízantů,“ dodává Prauss.

Na jedné lodi

Cílem drtivé většiny franšízorů je, aby jejich franšízanti fungovali co nejlépe. Nejinak je tomu u franšízy UGO. „Snažíme se pomáhat našim partnerům, kde to je jen možné. Pomáháme finančně zvládnout toto obtížné období, aktivně zastupujeme partnery při jednání s pronajímateli a společně řešíme všechny dotační programy. Založili jsme Franšízovou radu, která spojuje zástupce franšízových partnerů UGO Salaterie i UGO Freshbarů z celého Česka a Slovenska. Chceme umožnit všem našim partnerům být součástí veškerých chystaných změn,“ dodává Prauss. Právě franšízanti jsou dnes a denně účastni každodenního provozu a mají tak okamžitou zpětnou vazbu od zákazníků, díky které se lze posouvat kupředu a hledat společně nové cesty.


Podmínky na míru / „Podmínky spolupráce se vždy snažíme přizpůsobit nejen možnostem franšízových uchazečů, ale také stádiu rozvoje samotné franšízové provozovny," říká Lukáš Prauss, Expansion Director UGO Trade.

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015