Nejen Itálie / V nabídce Cartel Pizza najdou zákazníci 42 druhů pizzy spolu s dalšími produkty jako například calzone, čerstvé saláty, quesadillas, wraps a špecle.
pondělí
26.07.2021
Zatím má franšíza Cartel Pizza provozovny jen na Moravě. Pobočky chce ale i v Čechách. Kolik stojí rozjezd podnikání pod touto značkou?
 

Podnikání v gastronomii stále láká řadu lidí, i přesto, že tento obor můžeme zařadit mezi ty s největším konkurenčním prostředím. Pandemie, která podnikání v této oblasti řadě lidí výrazně zkomplikovala, může mít za následek zvýšení zájmu o podnikání se zavedenými gastrokoncepty na základě franšízových licencí. Jejich prostřednictvím se rozšiřuje i původní česká síť Cartel Pizza, která mám momentálně na tuzemském trhu 6 poboček, z nich 4 jsou řízeny franšízovými partnery.

Provozovny Cartel Pizza, které se zaměřují zejména na Takeaway & Delivery, a to zejména pizzy v italském stylu, najdeme zatím jen na Moravě – v Brně a Olomouci. V jednání je pak otevření dvou poboček Ostravě. Franšízor má však ambici proniknout i do dalších regionů. Pomoci by značce v tomto ohledu měli právě franšízanti.

Franšíza do milionu

Investice, která na budoucí franšízové partnery čeká, se pohybuje od 300 do 700 tisíc Kč. Jeho konečná výše závisí na geografickém a demografickém faktoru s ohledem na očekávaný obrat provozovny. Jednorázový licenční poplatek začíná na 200 tisících Kč dle lokality, ve které se franšízant rozhodl podnikat. Počas spolupráce na něj pak čekají i pravidelné měsíční poplatky – a to franšízový ve výši 5 % z hrubého obratu a pak také IT poplatek, který činí 3 000 Kč měsíčně.

Dobrou zprávou pro uchazeče o licenci Cartel Pizza je fakt, že podmínkou navázaní spolupráce nejsou zkušenosti s působením v gastro byznysu. Jsou však samozřejmě výhodou, stejně jako zkušenosti v oblasti řízení zaměstnanců. Budoucím franšízantům pak, kromě finančních prostředků, nesmí chybět nadšení a ochota denně se podílet na fungování provozovny zejména při zahájení provozu. Zájemce o licenci by již kolem sebe měl mít tým zaměstnanců, kteří s ním do byznysu s Cartel Pizza půjdou.

Za investované finanční prostředky získá franšízový partner mimo jiné technickou podporu s výstavbou a vybavením provozovny – od přímo stavebně-technické pomoci, přes organizaci provozu, až po poradenství a servis v oblasti hardware a software. Samozřejmostí pak je zajištění jednotného brandingu tak, aby jeho pobočka byla pevnou součástí „kartelu“, a také školení pro personál v ostrém provozu v již fungujících provozovnách.


Pomoc nejen na startu / Podpora franšízora přináší franšízatmům kromě komplexního know-how i možnost centrálního nákupu surovin a obalových materiálů, marketingovou podporu. Těžit mohou i z vývoje nových produktů, na kterých centrála pracuje.

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

1 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015