Donuty ve franšíze
Podnikání v gastronomii je pro řadu lidí velmi lákavé, i když jde o obor, který je plný nástrah. Právě proto se řada zájemců o rozjetí vlastního byznysu v tomto odvětví rozhodne pro pořízení franšízové licence. Možností, které se jim nabízí, je celá řada. Franšízové licence totiž nabízí jak klasické restaurace, tak například i fastfoody, kavárny nebo cukrárny.
Jedním z konceptů, které chtějí na našem trhu expandovat je původem rumunská značka Donuterie, která má na domácím trhu 17 poboček. Daří se mu i za hranicemi. Ve Francii provozují franšízanti šest provozoven, v Belgii čtyři. Jednu najdou zákazníci i ve Velké Británii. Další na řadě by tak mohlo být Česko, kde síť aktuálně hledá franšízanty.
Investice, na kterou se musí připravit, se pohybuje od 35 do 45 tisíc eur (0,9 – 1,2 mil. Kč). Konečná výše závisí na stavu prostor a na tom, zda plocha disponuje dostatečným místem pro umístění stolů v pobočce dle standardů sítě. Investice zahrnuje všechny náklady spojené s vybavením a náklady na zahájení provozu. Pobočky Donuterie se mohou nacházet jak v obchodních centrech, tak i například na pěších zónách v centru měst.
Podpora od A do Z
Svým franšízantům poskytovatel licence nabízí kromě osvědčeného know-how také pomoc s výběrem správného místa pro jejich provozovny, stejně tak jako s jejím designem. Samozřejmostí je pak předání provozního manuálu, jehož součástí jsou manažerský a franšízový manuál, stejně jako manuál pro zaměstnance. Franšízor franšízantovi poskytne také softwarové řešení pro správu prodeje, výroby, plánování a analýzu dat. Se vstupem do franšízy získá nový partner také přístup do dodavatelské sítě franšízora.
Dobrou zprávou pro všechny zájemce o rozjetí vlastního byznysu pod značkou Donuterie je, že pro ziskání licence není potřeba mít zkušenosti z gastronomie. Franšízant však musí mít podnikatelského ducha, organizační schopnosti, zvládat koordinaci týmu a být orientovaný na klienta. Další věcí, kterou franšízor očekává, je, že přijme plán expanze v jemu svěřené oblasti, a to s ohledem na využití jeho potenciálu. Výhodou tak je důkladná znalost místního trhu a nákupních zvyklostí lidí v daném regionu. Zájemce o licenci pak musí mít na paměti to, že provoz jeho pobočky si vyžaduje jeho 100% zapojení do jejího každodenního řízení.

PŘEČTI ČLÁNKY

Food trucky představují nový evropský trend. Rozmach těchto franšíz probíhá i v Česku. Jak je to s investičními náklady a zahájením vlastního podnikání s mobilním občerstvením?
Faency Fries rozšiřuje síť a hledá nové franšízanty. Nabízí dvě varianty podnikání a rychlou návratnost investice.
Franšízový koncept BodyBody spojuje moderní technologie a zdravý životní styl. Zájemcům otevírá možnost rozjet vlastní studio i v menších městech.
Franšízy v oblasti gastronomie nejsou ničím novým. Přesto je koncept Hey Foods v mnoha ohledech od provozování tradiční restaurace dost odlišný.
Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
„Díky propracovanému vzdělávacímu systému dokážeme na podnikání v realitách připravit i franšízanta bez předchozích zkušeností,“ říká Petr Zelenka, ředitel sítě Next Reality.
„Nízké náklady a rychlá návratnost dělají z Edukido ideální volbu pro ty, kteří chtějí podnikat a zároveň podpořit rozvoj dětí,“ říká provozní ředitel Bartłomiej Misztal.
Přinášíme aktuální žebříček nejúspěšnějších globálních franšízových značek. V TOP 10 nechybí franšízy známé z tuzemského trhu. Nejsilnějším sektorem zůstává gastro.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...