Třetí pobočka v Praze

Průběžné poplatky / Kromě počáteční investice čekají na franšízanty Amici i pravidelné měsíční poplatky. Průběžný poplatek činí 5 % z hrubého obratu, na marketing a IT pak přispívají 2 % z hrubého obratu.
Středa
07.09.2022
Milovníci Amici Pizza & Burgers mohou nově navštívit pobočku na pražském Chodově. Jak složité je získat licenci této franšízové značky?
 

Nová pražská pobočka, která zahájila svůj provoz na začátku září, tak rozšiřuje nabídku v našem hlavním městě, kde doposud fungovaly pizzerie a burgerárny v Nuslích a na Bořislavce. S expanzí v Praze je značka však, zdá se, teprve na začátku. Jak již dříve prozradil spolumajitel Amici Pizza & Burgers Roman Zajíc, potenciál je mít v metropoli 15 až 20 provozoven.

Jejich majiteli, a to nejen v Praze, se mohou stát i franšízoví partneři, které vedení společnosti aktuálně hledá. Svůj byznys by tak mohli franšízanti rozjet například i v Pardubicích, Kladně, Českých Budějovicích nebo Plzni. Na výběr mají ze tří typů provozoven – Bistro & Delivery, Delivery & Takeaway či pobočku Amici Food Court určenou pro obchodní centra.

Peníze na rozjezd

Od zvoleného typu franšízy se budou odvíjet nejen nároky na prostor, které franšízant musí splnit, ale také finanční náročnost jejího otevření. Vstupní licenční poplatek začíná u Amici na 250 tisících Kč a závisí právě na lokalitě, ve které se franšízant rozhodl podnikat. Součástí investice, která na nového franšízového partnera čeká, je i vstupní marketingový poplatek ve výši 100 tisíc Kč určený na lokální marketing při otevření franšízové pobočky.

Náklady spojené s vybudováním provozovny Amici Pizza & Burgers začínají na 3 milionech Kč dle velikosti a stavu prostoru, ve kterém se bude nacházet. Poskytovatel franšízové licence požaduje, aby zájemce disponoval svými vlastními finančními prostředky v minimální výši 1 milion Kč, které do podnikání vloží. Zbývající část investice pak může financovat prostřednictvím úvěru. Pro tyto účely má franšízor dohodnutou spolupráci s Komerční bankou. Je však možné financování řešit i po své vlastní ose.


Profil franšízanta / Franšízanti Amici musí mít chuť pracovat, vzdělávat se a snažit se mít ke svému podnikání pozitivní přístup a pokoru.

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015