Třetí pobočka v Praze
Nová pražská pobočka, která zahájila svůj provoz na začátku září, tak rozšiřuje nabídku v našem hlavním městě, kde doposud fungovaly pizzerie a burgerárny v Nuslích a na Bořislavce. S expanzí v Praze je značka však, zdá se, teprve na začátku. Jak již dříve prozradil spolumajitel Amici Pizza & Burgers Roman Zajíc, potenciál je mít v metropoli 15 až 20 provozoven.
Jejich majiteli, a to nejen v Praze, se mohou stát i franšízoví partneři, které vedení společnosti aktuálně hledá. Svůj byznys by tak mohli franšízanti rozjet například i v Pardubicích, Kladně, Českých Budějovicích nebo Plzni. Na výběr mají ze tří typů provozoven – Bistro & Delivery, Delivery & Takeaway či pobočku Amici Food Court určenou pro obchodní centra.
Peníze na rozjezd
Od zvoleného typu franšízy se budou odvíjet nejen nároky na prostor, které franšízant musí splnit, ale také finanční náročnost jejího otevření. Vstupní licenční poplatek začíná u Amici na 250 tisících Kč a závisí právě na lokalitě, ve které se franšízant rozhodl podnikat. Součástí investice, která na nového franšízového partnera čeká, je i vstupní marketingový poplatek ve výši 100 tisíc Kč určený na lokální marketing při otevření franšízové pobočky.
Náklady spojené s vybudováním provozovny Amici Pizza & Burgers začínají na 3 milionech Kč dle velikosti a stavu prostoru, ve kterém se bude nacházet. Poskytovatel franšízové licence požaduje, aby zájemce disponoval svými vlastními finančními prostředky v minimální výši 1 milion Kč, které do podnikání vloží. Zbývající část investice pak může financovat prostřednictvím úvěru. Pro tyto účely má franšízor dohodnutou spolupráci s Komerční bankou. Je však možné financování řešit i po své vlastní ose.
![](https://img.franchising.pl/cz/16e/c1d/amici-ostrava-web-11.jpg)
Zobrazit v katalogu franšíz
![360pizza](https://img.franchising.pl/cz/c5d/33a/360pizza_logo.jpg)
![Bageterie Boulevard](https://img.franchising.pl/cz/ff5/d11/logobb.jpg)
![Banh-mi-ba](https://img.franchising.pl/cz/269/93b/banhmiba.jpeg)
![Chocafé](https://img.franchising.pl/cz/714/daa/chocafe_logo_black.png)
![Coffeeshop Company](https://img.franchising.pl/cz/aef/503/coffeeshop-company-logo.gif)
![CrossCafe Original](https://img.franchising.pl/cz/e1e/d9f/logo_crosscafe.02_pantone7427_0222.png)
![Domácí těstoviny Bistro, jak ho neznáte](https://img.franchising.pl/cz/6cb/51b/logo-horizontalni-bile-pozadi_orez.png)
![Faency Fries](https://img.franchising.pl/cz/7d8/33c/logo_faency_fries1.png)
![Fruitisimo](https://img.franchising.pl/cz/889/e43/fruitissimo_logo_big.jpg)
![Harry Ramsden´s](https://img.franchising.pl/cz/cf4/cbb/hr_masterlogo.png)
![Japanos](https://img.franchising.pl/eu/f33/906/japanos.png)
![La Donuteria®](https://img.franchising.pl/cz/1ab/9b6/ladonuteria_logo-1.jpg)
![McDonald´s](https://img.franchising.pl/cz/59d/18a/mcd_goldenarches_1235_rgb.png)
![Ministerstvo sledě a vodky](https://img.franchising.pl/cz/971/c21/logo_czechy.png)
![Mr. Kebab](https://img.franchising.pl/cz/295/0e5/mr.kebab_logonew.jpg)
![Mr. Poke](https://img.franchising.pl/cz/5bc/ed7/mrpoke_logo.10ca89b.png)
![Poe-Poe](https://img.franchising.pl/cz/f56/290/logo_poe_poe_na_cernem_pozadi_500_2.png)
![ReFresh Bistro](https://img.franchising.pl/cz/895/e94/refresh_bistro_-_logo_mustard_-_black_.png)
![Tak trochu jiná točená](https://img.franchising.pl/cz/4d1/d89/taktrochujinatocena_logo.png)
![Trdlokafe](https://img.franchising.pl/cz/2c9/1be/trdlokafe-logo_black-horizontal_orez.png)
![Ugo](https://img.franchising.pl/cz/e26/728/ugo-logo_new.png)
![Vosíme.cz](https://img.franchising.pl/cz/e40/f47/vosa_1200x1200.png)
![Waf-Waf](https://img.franchising.pl/cz/1c4/acd/waf-waf.png)
PŘEČTI ČLÁNKY
![](https://img.franchising.pl/cz/fd4/0ce/foto_2-1.jpg)
Fish & Chips značky Harry Ramsden´s mají za sebou desítky let zkušeností s gastronomií i franšízingem. V Česku jsou na startu.
Nostalgie za socialistickou érou lidi baví nejen v kinematografii a designu, ale také v jídle a pití. Jak z toho udělat úspěšný franšízový model objevilo polské Ministerstvo sledě a vodky.
Franšízová síť nabízí zdravější alternativu v oblasti fast foodu už bezmála dvacet let. Na inovacích se aktivně podílí i franšízanti.
Franšízy s „jídlem do ruky“ musí rychle reagovat na zákaznické trendy. Ty nám přiblíží manažerka pro rozvoj franšízové sítě Bageterie Boulevard a 360Pizza Markéta Krejčíková.
Franšízová síť Banh-mi-ba ve stylu fast casual sází na oblibu vietnamských baget. Kde má tento byznys další potenciál?
Nejčtenější
![](https://img.franchising.pl/cz/583/6dc/mcdonalds-zajawa.jpg)
Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Tomáš Grec získal v rámci sítě Next reality ocenění za franšízovou pobočku s největším obratem. Jak se mu podařilo tohoto úspěchu dosáhnout?
Zdeněk Polášek a Martin Lehocký jsou již zkušení franšízanti. Ke dvěma franšízovým pobočkám Bageterie Boulevard přidali i jednu z konceptu 360Pizza.
„Meziročně nám poptávka po stěhování, vyklízení a úklidech roste o 50 %,“ říká Bc. Radek Straka (Jr.), ředitel franšízové sítě Extra Services.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Subway vidí potenciál na benzinkách
a
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...