Nový hráč na fastfoodovém trhu
Držitelem master-franšízové licence konceptu Popeyes pro Českou republiku a Polsko se stala platforma Rex Concepts CEE, která je součástí společnosti McWin. Zároveň je také vlastníkem master licence sítě Burger King, a to pro ČR, Polsko a Rumunsko. V příštích 10 letech plánuje v těchto zemích otevřít 600 restaurací těchto značek. Zda bude otevírání poboček striktně v rukou master-franšízanta nebo bude možné, aby si zájemci o podnikání pod touto značkou otevřeli třeba jen jednu pobočku, zatím není jasné.
„Jsme nadšeni, že můžeme pokračovat v posilování vedoucí pozice společnosti McWin v Evropě, kde vidíme významné příležitosti k růstu a začlenění silných prémiových značek do našeho rostoucího portfolia restaurací, jako jsou Burger King a Popeyes, které aktuálně čítají více jak 1300 poboček," komentoval Henry McGovern, spoluzakladatel společnosti McWin. Ten zároveň zakladatelem společnosti AmRest Holdings SE, jedné z předních evropských společností v oblasti stravovacích služeb, která se pod jeho vedením rozrostla na více než 2 300 restaurací ve 25 zemích s více než 55 tisíci zaměstnanci.
Značka Popeyes byla založena v New Orleans v roce 1972 a má více než 50letou historii a kulinářskou tradici. Svým zákazníkům nabízí menu v neworleanském stylu, které obsahuje pikantní kuřecí maso, kuřecí stehýnka, smažené krevety a další regionální produkty. V současné době má tento koncept více než 3 800 restaurací ve více jak 30 zemích světa. Nedávno značka úspěšně vstoupila na evropský trh ve Velké Británii, Rumunsku, Španělsku a Švýcarsku. Ambiciózní cesta expanze je součástí širší strategie, jejímž cílem je zvýšit přítomnost na klíčových trzích po celém světě a obsluhovat stále více hostů.
Zobrazit v katalogu franšíz
PŘEČTI ČLÁNKY
Slovenské franšízové síti La Donuteria se v posledním roce daří prosadit především v zahraničí. Čím oslovuje nové franšízanty?
Jak se odlišit nabídkou v zemi, kde točená zmrzlina sídlí na každém rohu? Tak trochu jiná točená je franšízová síť, která na to má odpověď.
McDonald´s jde zákazníkům blíž i do menších měst a rádi by našli nové franšízanty. Čím chtějí aktuálně zákazníky oslovit?
O současném trendu v rychlém občerstvení jsme si povídali s provozním ředitelem největší franšízové sítě školních bister ReFresh Bistro Filipem Caltou.
Fish & Chips značky Harry Ramsden´s mají za sebou desítky let zkušeností s gastronomií i franšízingem. V Česku jsou na startu.
Nejčtenější
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Podnikatelské prostředí podstatně ožívá. Nových podnikatelů je nejvíce od roku 2020. Které perspektivní obory nyní nabízejí franšízovou spolupráci?
Další franšíza vstoupí do konkurence amerických fastfoodových značek a první pobočka vznikne v Praze. Co nového se dá do byznysu s burgery přinést?
Realitní franšíza Remax potvrzuje oživení realitního byznysu. Kde jsou další příležitosti a jak vypadá spolupráce s touto značkou nám přiblížil generální ředitel Jan Hrubý.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...