Sladká franšíza na cestě za expanzí

Finance na start / Investice do otevření zcela nové kavárny Chocafé přijde franšízanta na zhruba 1,5 milionu Kč. Konečná částka závisí na velikosti a potřebě stavebních úprav.
Středa
21.12.2022
Značka Chocafé zahájila rozvoj prostřednictvím franšíz. První však nebude v Česku, ale v dalekém Thajsku.
 

Na samém začátku bylo Chocafé klasická kavárna, za jejímž vznikem stál v roce 2014 tuzemský podnikatel Jan Novák. Sortiment kavárny kromě kávy tvořily dezerty od externích dodavatelů. To se však postupem času změnilo, a to po návštěvě Belgie, kde našel tu nejlepší možnou čokoládu, kterou chtěl obohatit nabídku své pobočky. Výsledkem toho je dnešní originální čokoládová kavárna, která se specializuje zejména na vlastní čokoládové produkty a čokoládové fondue v mnoha variacích. 

„Aktuálně tvoří nabídku naší kavárny z 95 % naše vlastní produkty. Stavíte tedy na tom, co umíme vyrobit. Navíc nejde o výrobky, které by se kazily. Čokoláda je trvanlivá, což je výhoda nejen naše, ale také našich budoucích franšízových partnerů,“ vysvětluje Jan Novák, zakladatel a majitel Chocafé.

Příležitost pro podnikatele i za hranicemi

V současné době najdeme na našem trhu zatím jednu pobočku této značky. Do budoucna by se to však mohlo změnit, a to s pomocí franšízantů, kteří by se postarali o otevírání a provoz dalších provozoven, a to jak v Česku, tak v případě vhodných příležitostí, i v zahraničí.

„Před zhruba 3 a půl lety jsme hledali cestu, jak síť vybudovat, aniž bychom otevírali vlastní pobočky. Jako ideální způsob takové expanze jsme vyhodnotili právě franšízing. Před dvěma roky tak vznikl franšízový koncept, který jsme připraveni dále rozvíjet,“ říká Jan Novák s tím, že v lednu by měla zahájit provoz historicky první franšízová pobočka Chocafé, a to v Thajsku. Tamní franšízanti se pro podnikání s touto značkou rozhodli podle recenzí, které kavárny získala od svých zákazníků.

Potenciál je obrovský

Podle Nováka by na tuzemském trhu mohlo klidně fungovat až 30 franšízových kaváren Chocafé. Momentálně však na rozvoj v Česku nijak netlačí. „Velmi by mě lákalo z hlediska další expanze Německo nebo Rakousko,“ doplňuje s tím, že v momentě, kdy by se objevilo zajímavé místo, je samozřejmě jednání naplno otevřený.

Právě to správné místo je pro získání licence klíčové. Cílem poskytovatele totiž není jen otevřít pobočku, ale být si jistý tím, že bude fungovat a prosperovat. Ideálním místem pro otevření kavárny Chocafé se nachází ve frekventované lokalitě ve městě s více jak 30 až 50 tisíci obyvateli. Ani to však nemusí platit vždy – někdy se taková místa najdou i v menších městech.

Zájemce o franšízu Chocafé nemusí mít nutně zkušenosti v oblasti gastronomie. Klíčová je chuť a to, že to s podnikáním pod hlavičkou této značky myslí vážně. Pořídit franšízovou licenci si mohou jak ti, kteří chtějí ve své pobočce aktivně fungovat, tak i investoři, kteří se obklopí týmem lidí, kteří budou v jeho kavárně působit a starat se o její bezproblémový chod.


Zákazník na prvním místě / „V naší kavárně je vždy primární postarat se o každého zákazníka. Bez ohledu na to, odkud je. To samé musí platit i pro naše franšízanty,“ říká Jan Novák, majitel a zakladatel značky Chocafé.

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015