VIP Byznys
Podnikání je nutné podporovat
Nejen o podnikatelském prostředí a mizivé politické podpoře podnikatelů a malých firem v České republice hovořili v rozhovoru bratři Tomáš a Lukáš Sedláčkovi.
Nejen o podnikatelském prostředí a mizivé politické podpoře podnikatelů a malých firem v České republice hovořili v rozhovoru bratři Tomáš a Lukáš Sedláčkovi.
Podnikání vám musí sedět
Podnikání v České republice je relativně bezpečné, ale pomalé. To si myslí lékař, podnikatel a televizní moderátor Roman Šmucler.
Jen výzvy vás posunou vpřed
Podnikatelský příběh módní návrhářky Blanky Matragi je veřejnosti všeobecně známý. Jaké je však podle ní tajemství úspěchu v módní branži? Slovo "nemožné" pro ni neexistuje.
Hudební byznys se stále mění
Distribuci hudby dominuje digitální prostředí, mnoho umělců pracuje raději pro menší vydavatele. Přední skladatel a producent Jan P. Muchow popisuje hudební průmysl.
Umíte něco? Prodejte to!
Lukáš Hejlík je české veřejnosti znám především jako herec. V poslední době ho však čím dál více zaměstnávají jeho podnikatelské projekty spjaté s divadlem i gastronomií.
Uspět ve financích je možné
Finance jsou velmi perspektivní obor. Řeší je každý, proto se v nich ukrývá velký potenciál a možnost stát se velmi úspěšným, říká generální ředitel a spolumajitel společnosti Partners, investor a v neposlední řadě majitel sítě My Food Market Petr Borkovec.
Petr Hrubý: Cílem je úspěch lidí ve firmě
Petr Hrubý vybudoval před 17 lety firmu Broker Consulting na zelené louce, bez investorů. Je toho názoru, že každý může v pracovním životě dosáhnout všeho, co chce. Stačí vůle, aktivita, nadšení a schopnost brát problémy jako výzvy.
Důležité je se nevzdat
Podnikatelské začátky nejsou vždy růžové. Své o tom ví i Martin Wallner a Tomáš Huber, zakladatelé a majitelé společnosti Mixit.
Karel Svoboda (TOI TOI): Slušnost se v podnikání vyplatí
Byznys se má dělat seriózně, poctivě a alespoň s trochou nadhledu. Nepříjemné podnikatelské prostředí nikomu neprospívá, myslí si Karel Svoboda, majitel společnosti TOI TOI, sanitární systémy.
Tomáš Hanák: Podnikání je dřina i radost
Touha zkusit něco nového přivedla charismatického herce Tomáše Hanáka k podnikání. Ve středočeském Nižboru si otevřel vlastní hospůdku a má s ní velké plány.
Zbyněk Frolík: Peníze se musí točit
Také tímto heslem se řídí Zbyněk Frolík, zakladatel a generální ředitel výrobce zdravotnických lůžek Linet. Jak sám říká, většinu svých vydělaných peněz investuje do dalších firem tak, aby dále vydělávaly.
Tomáš Čupr: Slevomat byl jen začátek
Začít podnikat by měl člověk hlavně s rozmyslem. Vložit veškerý majetek do byznysu se nemusí vyplatit, říká Tomáš Čupr, zakladatel a majitel serverů Slevomat a DámeJídlo.cz.
Karel Janeček: Úspěch si žádá odvahu
Problémem české společnosti je podle zakladatele Nadačního fondu proti korupci Karla Janečka nedostatek odvahy. Fakt, že se lidé bojí, je překážkou úspěchu a jakéhokoli pokroku. Sám se beze strachu vrhá do dalších projektů a chce pomoci demokracii v naší zemi.
Jannis Samaras: Kofola vsadila na franchisu
Každý šéf firmy je úplně jiný. Každý má své vlastní metody řízení a motivace zaměstnanců, říká v rozhovoru Jannis Samaras, spolumajitel a ředitel rodinné firmy Kofola, který se může pyšnit titulem Podnikatel roku 2011.
Zdeněk Pohlreich: Snaha a láska k úspěchu nestačí
Gastronomie je byznys, ve kterém je šance na úspěch bez dlouholetých zkušeností téměř mizivá, říká šéfkuchař a podnikatel Zdeněk Pohlreich. Sám má mnoho zlušeností i ze zahraničí, takže ví, o čem mluví.
Radim Jančura: Podnikání je o překážkách
Radim Jančura začínal jako zprostředkovatel au-pair pobytů v zahraničí. Postupem času vybudoval společnost, o které je hodně slyšet. A to nejen v souvislosti s autobusovou a vlakovou dopravou.
Petr Sýkora: Dobrý anděl českého podnikání
K charitativním projektům je třeba přistupovat jako k podnikání. I když počítáte se ztrátou, musíte mít finanční kázeň, abyste ji zbytečně neprohlubovali, říká Petr Sýkora, spoluzakladatel projektu DOBRÝ ANDĚL.
Linda Vavříková: Mám podnikání v krvi
Každé podnikání, úspěch každé firmy závisí zejména na lidech. Proto je třeba dát velký pozor na pečlivý výběr těch správných spolupracovníků, říká Linda Vavříková, zakladatelka první firmy na zážitky v České republice Allegria.
Ondřej Bartoš: Den D je třeba využít
Největší chybou, k níž inklinují začínající podnikatelé, je neznalost prostředí, ve kterém chtějí působit. Dopouští se jí velmi často a opakovaně, říká Ondřej Bartoš, soukromý investor a partner české investiční společnosti Credo Ventures.
Stanislav Bernard: Snažíme se jít vlastní cestou
Vnímání korupce v České republice je velmi pokřivené. Pokud chce být náš stát v budoucnu úspěšný, musí se v blízké době mnohé změnit k lepšímu. To si myslí Stanislav Bernard, spolumajitel známého Rodinného pivovaru Bernard v Humpolci.