VIP Byznys
![](https://img.franchising.pl/cz/9e6/a5e/sedl_ci_titulka_440.jpg)
Podnikání je nutné podporovat
Nejen o podnikatelském prostředí a mizivé politické podpoře podnikatelů a malých firem v České republice hovořili v rozhovoru bratři Tomáš a Lukáš Sedláčkovi.
Nejen o podnikatelském prostředí a mizivé politické podpoře podnikatelů a malých firem v České republice hovořili v rozhovoru bratři Tomáš a Lukáš Sedláčkovi.
![](https://img.franchising.pl/cz/bb1/46b/smucler_440.png)
Podnikání vám musí sedět
Podnikání v České republice je relativně bezpečné, ale pomalé. To si myslí lékař, podnikatel a televizní moderátor Roman Šmucler.
![](https://img.franchising.pl/cz/aa8/40c/matragi_440.jpg)
Jen výzvy vás posunou vpřed
Podnikatelský příběh módní návrhářky Blanky Matragi je veřejnosti všeobecně známý. Jaké je však podle ní tajemství úspěchu v módní branži? Slovo "nemožné" pro ni neexistuje.
![](https://img.franchising.pl/cz/d07/0b3/muchow2.png)
Hudební byznys se stále mění
Distribuci hudby dominuje digitální prostředí, mnoho umělců pracuje raději pro menší vydavatele. Přední skladatel a producent Jan P. Muchow popisuje hudební průmysl.
![](https://img.franchising.pl/cz/f2c/859/lukas_hejlik_330.png)
Umíte něco? Prodejte to!
Lukáš Hejlík je české veřejnosti znám především jako herec. V poslední době ho však čím dál více zaměstnávají jeho podnikatelské projekty spjaté s divadlem i gastronomií.
![](https://img.franchising.pl/cz/41e/aa1/borkovec_330.png)
Uspět ve financích je možné
Finance jsou velmi perspektivní obor. Řeší je každý, proto se v nich ukrývá velký potenciál a možnost stát se velmi úspěšným, říká generální ředitel a spolumajitel společnosti Partners, investor a v neposlední řadě majitel sítě My Food Market Petr Borkovec.
![](https://img.franchising.pl/cz/266/26a/hruby_330.png)
Petr Hrubý: Cílem je úspěch lidí ve firmě
Petr Hrubý vybudoval před 17 lety firmu Broker Consulting na zelené louce, bez investorů. Je toho názoru, že každý může v pracovním životě dosáhnout všeho, co chce. Stačí vůle, aktivita, nadšení a schopnost brát problémy jako výzvy.
![](https://img.franchising.pl/cz/548/cd6/mixit_majitele_330.png)
Důležité je se nevzdat
Podnikatelské začátky nejsou vždy růžové. Své o tom ví i Martin Wallner a Tomáš Huber, zakladatelé a majitelé společnosti Mixit.
![](https://img.franchising.pl/cz/44a/6ec/ksvoboda_330x330.png)
Karel Svoboda (TOI TOI): Slušnost se v podnikání vyplatí
Byznys se má dělat seriózně, poctivě a alespoň s trochou nadhledu. Nepříjemné podnikatelské prostředí nikomu neprospívá, myslí si Karel Svoboda, majitel společnosti TOI TOI, sanitární systémy.
![](https://img.franchising.pl/cz/d45/ec6/tomashanak_330x330.png)
Tomáš Hanák: Podnikání je dřina i radost
Touha zkusit něco nového přivedla charismatického herce Tomáše Hanáka k podnikání. Ve středočeském Nižboru si otevřel vlastní hospůdku a má s ní velké plány.
![](https://img.franchising.pl/cz/593/cf9/zbynek_frolik_330x330.png)
Zbyněk Frolík: Peníze se musí točit
Také tímto heslem se řídí Zbyněk Frolík, zakladatel a generální ředitel výrobce zdravotnických lůžek Linet. Jak sám říká, většinu svých vydělaných peněz investuje do dalších firem tak, aby dále vydělávaly.
![](https://img.franchising.pl/cz/6d5/e59/tomascupr_330x330.png)
Tomáš Čupr: Slevomat byl jen začátek
Začít podnikat by měl člověk hlavně s rozmyslem. Vložit veškerý majetek do byznysu se nemusí vyplatit, říká Tomáš Čupr, zakladatel a majitel serverů Slevomat a DámeJídlo.cz.
![](https://img.franchising.pl/cz/b6f/492/kareljanecek_330x330.png)
Karel Janeček: Úspěch si žádá odvahu
Problémem české společnosti je podle zakladatele Nadačního fondu proti korupci Karla Janečka nedostatek odvahy. Fakt, že se lidé bojí, je překážkou úspěchu a jakéhokoli pokroku. Sám se beze strachu vrhá do dalších projektů a chce pomoci demokracii v naší zemi.
![](https://img.franchising.pl/cz/2b7/13a/samaras_330x330.jpg)
Jannis Samaras: Kofola vsadila na franchisu
Každý šéf firmy je úplně jiný. Každý má své vlastní metody řízení a motivace zaměstnanců, říká v rozhovoru Jannis Samaras, spolumajitel a ředitel rodinné firmy Kofola, který se může pyšnit titulem Podnikatel roku 2011.
![](https://img.franchising.pl/cz/e40/47f/pohlreich_330x330.jpg)
Zdeněk Pohlreich: Snaha a láska k úspěchu nestačí
Gastronomie je byznys, ve kterém je šance na úspěch bez dlouholetých zkušeností téměř mizivá, říká šéfkuchař a podnikatel Zdeněk Pohlreich. Sám má mnoho zlušeností i ze zahraničí, takže ví, o čem mluví.
![](https://img.franchising.pl/cz/a67/11a/jancura_330x330.jpg)
Radim Jančura: Podnikání je o překážkách
Radim Jančura začínal jako zprostředkovatel au-pair pobytů v zahraničí. Postupem času vybudoval společnost, o které je hodně slyšet. A to nejen v souvislosti s autobusovou a vlakovou dopravou.
![](https://img.franchising.pl/cz/153/813/petrsykora_330x330.jpg)
Petr Sýkora: Dobrý anděl českého podnikání
K charitativním projektům je třeba přistupovat jako k podnikání. I když počítáte se ztrátou, musíte mít finanční kázeň, abyste ji zbytečně neprohlubovali, říká Petr Sýkora, spoluzakladatel projektu DOBRÝ ANDĚL.
![](https://img.franchising.pl/cz/e5c/497/linda_vavrikova_330x330.jpg)
Linda Vavříková: Mám podnikání v krvi
Každé podnikání, úspěch každé firmy závisí zejména na lidech. Proto je třeba dát velký pozor na pečlivý výběr těch správných spolupracovníků, říká Linda Vavříková, zakladatelka první firmy na zážitky v České republice Allegria.
![](https://img.franchising.pl/cz/38e/809/ondrej_bartos_330x330.jpg)
Ondřej Bartoš: Den D je třeba využít
Největší chybou, k níž inklinují začínající podnikatelé, je neznalost prostředí, ve kterém chtějí působit. Dopouští se jí velmi často a opakovaně, říká Ondřej Bartoš, soukromý investor a partner české investiční společnosti Credo Ventures.
![](https://img.franchising.pl/cz/09a/a82/stanislav_bernard_330x330.jpg)
Stanislav Bernard: Snažíme se jít vlastní cestou
Vnímání korupce v České republice je velmi pokřivené. Pokud chce být náš stát v budoucnu úspěšný, musí se v blízké době mnohé změnit k lepšímu. To si myslí Stanislav Bernard, spolumajitel známého Rodinného pivovaru Bernard v Humpolci.