Na Chodově bez pizzy
V obchodním centru Chodov v Praze už zákazníci neochutnají pizzu od slovenského franchisového konceptu Pizza Mizza. Společnost Gastronet se rozhodla tuto pobočku zavřít z důvodu ekonomické neefektivnosti. V České republice tak zůstává pouze jedna provozovna Pizza Mizza, a to v Ostravě, která je provozována na základě franchisové licence. I přes neúspěch na Chodově firma Gastronet nadále hledá vhodné franchisové i master-franchisové partnery.
Pizza Mizza Express na Chodově byla řízena ve vlastní režii pomocí české dceřiné společnosti, kterou vedla centrála v Bratislavě. Plánem bylo restauraci převézt na master-franchisanta po té, co jej společnost Gastronet nalezne. „Bohužel se nám nepodařilo se zájemcem uzavřít smlouvu a pobočku na Chodově jsme tak vedli my v režii českého samostatného subjektu. Jelikož ale nebyla ekonomicky aktivní, rozhodli jsme se ji zrušit,“ vysvětluje příčiny majitel konceptu Pizza Mizza Jozef Šétaffy. Společnost pokračuje ve spolupráci s obchodními centry v hledání franchisových partnerů, aktuálně například hledá vhodného franchisanta do obchodního centra ve Zlíně.
Naopak na Slovensku se firmě daří dobře, na jaře otevřená Pizza Mizza druhé generace už dosahuje ekonomických parametrů, které si firma vytyčila. „Jsme rádi, že druhá generace fastfoodového konceptu Pizza Mizza Express se osvědčila,“ říká Jozef Šétaffy. V Žilině v současnosti probíhá převzetí provozovny do rukou franchisanta a v Bratislavě byla po rozsáhlé rekonstrukci znovu otevřena úplně první restaurace Pizza Mizza. Franchisový koncept Pizza Mizza byl také letos oceněn značkou Super Brands Slovakia.
Zobrazit v katalogu franšíz
přečíst články
Chutě světa pod jednou střechou
/24.11.2025
Známý chorvatský fast-casual řetězec Koykan hledá franšízanty s vášní pro světovou gastronomii. Po otevření dvou pražských restaurací chce expandovat i do krajských měst.
KFC svou cestu započalo před více jak 100 lety. Jako franšíza funguje již přes 70 let. I přesto řetězec oznámil zásadní změny.
Slovenský Kaliforňan mění pohled na rychlé stravování. Zdravé bowls plné lokálních surovin míří po Brně i do dalších českých měst. Franšízanty hledá pro restaurace i foodtrucky.
Slovenská síť Mr. Kebab hledá master-franšízanta pro český trh. Detaily spolupráce a plány expanze přibližuje zakladatel značky Ľubor Lelovits.
„Pro náš růst je klíčové, abychom měli ty správné franšízanty,“ říká Michal Příhoda, výkonný ředitel Fruitisimo Group. Síť loni překonala tržby půl miliardy korun a expanduje dál.
Nejčtenější
Jak vydělat peníze na YouTube?
/16.07.2021
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Stále více firem se rozvíjí na základě modelu franchisingové spolupráce. Zjistěte, zda již nastal čas, abyste „franšízovali“ vlastní podnikání.
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Česká republika každoročně rozděluje miliardy korun z evropských a národních programů. Jakou podporu lze získat pro franšízové podnikání?
Slovinská franšíza Centrum solné terapie propojuje moderní technologii s tradicí solných jeskyní. Do Česka přináší podnikání s medicínským přesahem.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...