Na Chodově bez pizzy
V obchodním centru Chodov v Praze už zákazníci neochutnají pizzu od slovenského franchisového konceptu Pizza Mizza. Společnost Gastronet se rozhodla tuto pobočku zavřít z důvodu ekonomické neefektivnosti. V České republice tak zůstává pouze jedna provozovna Pizza Mizza, a to v Ostravě, která je provozována na základě franchisové licence. I přes neúspěch na Chodově firma Gastronet nadále hledá vhodné franchisové i master-franchisové partnery.
Pizza Mizza Express na Chodově byla řízena ve vlastní režii pomocí české dceřiné společnosti, kterou vedla centrála v Bratislavě. Plánem bylo restauraci převézt na master-franchisanta po té, co jej společnost Gastronet nalezne. „Bohužel se nám nepodařilo se zájemcem uzavřít smlouvu a pobočku na Chodově jsme tak vedli my v režii českého samostatného subjektu. Jelikož ale nebyla ekonomicky aktivní, rozhodli jsme se ji zrušit,“ vysvětluje příčiny majitel konceptu Pizza Mizza Jozef Šétaffy. Společnost pokračuje ve spolupráci s obchodními centry v hledání franchisových partnerů, aktuálně například hledá vhodného franchisanta do obchodního centra ve Zlíně.
Naopak na Slovensku se firmě daří dobře, na jaře otevřená Pizza Mizza druhé generace už dosahuje ekonomických parametrů, které si firma vytyčila. „Jsme rádi, že druhá generace fastfoodového konceptu Pizza Mizza Express se osvědčila,“ říká Jozef Šétaffy. V Žilině v současnosti probíhá převzetí provozovny do rukou franchisanta a v Bratislavě byla po rozsáhlé rekonstrukci znovu otevřena úplně první restaurace Pizza Mizza. Franchisový koncept Pizza Mizza byl také letos oceněn značkou Super Brands Slovakia.
Zobrazit v katalogu franšíz
PŘEČTI ČLÁNKY
Příležitosti k podnikání stále jsou
/08.09.2025
„Pro náš růst je klíčové, abychom měli ty správné franšízanty,“ říká Michal Příhoda, výkonný ředitel Fruitisimo Group. Síť loni překonala tržby půl miliardy korun a expanduje dál.
Franšízová síť s více než 200 pobočkami se úspěšně rozvíjí v zemích Evropy. Aktuálně hledá dlouhodobé partnery pro vstup na český trh.
Franšízová síť UGO sází na inovace, vyváženou nabídku a partnery zapojené do každodenního provozu. Růst obratu o 160 % odráží stabilní rozvoj sítě.
Jak si vede Coffeeshop Company od doby, co si vzala vedení nazpět centrála ve Vídni? Díky nižším nákladům chce oslovit nové franšízanty a rozšířit síť v zemích V4.
Franšízový koncept BodyBody spojuje moderní technologie a zdravý životní styl. Zájemcům otevírá možnost rozjet vlastní studio i v menších městech.
Nejčtenější
Franšíza - co to je?
/09.01.2025
Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Zájem o zakládání nových podniků již delší dobu roste. Data ukazují, že čísla převyšují i rekordní loňský rok. Pozornost si získává i trh s franšízami a to nejen u zdejších značek.
Tomáš Větvička vyměnil cukrářskou dílnu za podnikání pod hlavičkou sítě Traficon. Jak zvládl přechod do nového oboru a co ho na práci nejvíc naplňuje?
Síť pánských salónů Royal Barber & Shop hledá nové franšízanty. Pobočku je možné rozjet od 1 milionu korun, převzít zavedenou, nebo do ní vstoupit jako investor.
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...