Lidé jsou základ

Kombinace vlastních poboček a provozoven franšízových partnerů tvoří síť českého konceptu Bageterie Boulevard. Jedním z franšízantů je i Stanislav Novotný, který provozuje dvě restaurace v Praze. Jeho cesta k podnikání začala před necelými třemi lety. „Trénink a příprava na převzetí první restaurace začala v dubnu 2012 a v září jsem přebíral moji první restauraci v Edenu,“ vzpomíná na své začátky u společnosti Novotný.
Stejně jako mnoho jiných franšízantů, ani on neměl předchozí zkušenosti s podnikáním. Jeho výhodou bylo alespoň to, že na svých předešlých pracovních pozicích se zabýval B2B vztahy. „Bylo mi jasné, že to rozhodně nebude procházka růžovým sadem, ale převažují rozhodně pozitiva," hodnotí své rozhodnutí podnikat Novotný a dodává, že na svém byznysu oceňuje značnou nezávislost a smysluplnou práci.
„V restauracích rostou tržby dvojcifernými hodnotami oproti předcházejícím rokům. Je to především díky týmu lidí, které máme v restauracích, a u kterých se mohu spolehnout, že se snaží maximálně vyjít vstříc zákaznickým požadavkům,“ komentuje aktuální stav svého podnikání Novotný a dodává, že velkou pomocí pro jeho podnikání je i podpora ze strany franšízora, ať už v oblasti vývoje sortimentu nebo logistiky.
Stanislav Novotný provozuje aktuálně dvě pobočky. První je umístěna u nákupního centru Praha Eden, jež je zajímavá tím, že se jedná o rohovou restauraci se zahrádkou, která se nachází mimo hlavní budovu. Druhou zájemci o jídlo z Bageterie Boulevard najdou ve foodcourtu nákupního centra Arkády Pankrác.
Zájemce o podnikání se musí připravit na vstupní poplatek, který činí 15 tisíc eur. Během provozování restaurace odvádí licenční a marketingový poplatek ve výši dvou, respektive šesti procent z obratu. V neposlední řadě je nutné počítat s další investicí do úprav restaurace, která se pohybuje obvykle v rozmezí 4 až 12 milionů korun.
Nejvíce restaurací sítě Bageterie Boulevard, celkem 15, se nachází v Praze. Milovníci obložených baget si mohou svou pochoutku, ale dopřát i v sedmi českých krajských městech. U našich slovenských sousedů nalezneme jednu pobočku v Bratislavě. Firma má nadále v plánu expandovat nejen u nás a na Slovensku, ale také v Rakousku a Německu.
PŘEČTI ČLÁNKY

Franšízy s „jídlem do ruky“ musí rychle reagovat na zákaznické trendy. Ty nám přiblíží manažerka pro rozvoj franšízové sítě Bageterie Boulevard a 360Pizza Markéta Krejčíková.
Zájemce o franšízové podnikání v gastronomii by nemělo minout spojení značek Bageterie Boulevard a 360Pizza. Letos začali dokonce konkurovat americkým fastfoodům na dálnicích.
Zdeněk Polášek a Martin Lehocký jsou již zkušení franšízanti. Ke dvěma franšízovým pobočkám Bageterie Boulevard přidali i jednu z konceptu 360Pizza.
Síť Bageterie Boulevard se neustále zvětšuje. Nové pobočky najdeme v Praze i v regionech.
Franšíza 360pizza se na našem trhu pomalu rozrůstá. Jaké podmínky musí uchazeči o licenci splnit?
Nejčtenější

Finanční skupina Partners loni dosáhla obratu pět miliard korun. Letos se zaměřuje na vyšší dostupnost bankovních služeb růstem počtu poboček Partners Banky.
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Logistika, přeprava, tisk a marketing na jednom místě. Franšízová síť s touto kombinací uspěla už v 50 zemí světa. Nyní hledá franšízanty také pro český trh.
Příprava na praktický život dnes vyžaduje dobrou znalost technologií. Franšíza EDU3D přichází s konceptem volnočasových aktivit, které s nimi nejen děti naučí pracovat.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...