Méně zaměstnanců, méně starostí
Zajistit stabilní a rostoucí příjem pro franšízanta bez složitého řízení restaurace. Taková je vize vedení původem lotyšského franšízového konceptu Easy Wine, který se svými pobočkami chce obohatit český gastronomický trh. Pro případné zájemce o licenci může být zajímavé zejména to, že provozování baru této sítě neznamená, tak jak to v restauračním byznysu běžně je, nutnost zaměstnávat velké množství lidí.
„Jiné restaurace mají vysoké náklady na zaměstnance, koncept Easy Wine je nastaven tak, aby byly minimální, a přitom netrpěla kvalita obsluhy našich zákazníků. Majitel franšízové pobočky bude pro svůj provoz potřebovat pouze jednoho až dva zaměstnance do kuchyně a maximálně dva lidi za bar,“ vysvětluje Juris Roganovs, který je v Easy Wine odpovědný za mezinárodní rozvoj. Důvod, bary Easy Wine jsou totiž samoobslužné.
Podle chuti a nálady
V praxi to vypadá tak, že host poté, co vstoupí do jeho dveří, obdrží od obsluhy magnetickou kartu s virtuálními penězi, která mu umožní načepovat si nápoje ze speciálně navržené a vyrobené zdi. To znamená, že nemusí čekat na obsluhu, ale rovnou si sám může zvolit a natočit nápoj, který chce pít nebo třeba jen ochutnat. Jeho útrata se tak skutečně odvíjí od toho, kolik, čeho vypil. Může tak například na začátku ochutnat několik vzorků, než se rozhodne pro víno, se kterým stráví celý večer.
Práci franšízantovi také usnadní speciálně vyvinutý software, který je propojen s prodejním systémem a sleduje úhrady kartou, spotřebu, loajalitu zákazníků a také stav pokladny. Umořňuje umožňuje monitorování prodejů a spotřeby z jakéhokoli místa na zemi díky internetovému připojení na počítači nebo prostřednictvím chytrého mobilního telefonu či tabletu. Kontrolu fungování pobočky tak může franšízant sledovat prakticky kdykoli a odkudkoli.
Jeden bar nebo celá země
Zájemce o spolupráci s konceptem Easy Wine si může buď pořídit licenci na jednu pobočku, nebo případně multi-franšízovou, která mu umožní otevřít více poboček. Pro ty, kteří by chtěli síť Easy Wine budovat v Česku ve velkém je pak k dispozici licence na celý region. Svými samoobslužnými bary míří koncept hned do několika typů lokalit – turisticky exponovaných míst, nákupních center, letišť a také do oblíbených míst, kam se za zábavou vydávají místní obyvatelé. Prostory vhodné pro zřízení baru Easy Wine mají velikost od 150 do 500 m2.
Výši celkové investice ovlivňuje několik faktorů souvisejících zejména s prostorem, jako jsou náklady na jeho pořízení, výše nájmu a také nutnost jeho úprav. Typická Easy Wine restaurace vyžaduje investici začínající na 150 tisících eur, která zahrnuje i náklady na pořízení potřebných zařízení a také již zmíněný originální software. Potenciálním franšízantům nabízí vedení konceptu také možnost si zařízení pronajmout. Očekávaná doba návratnosti investice se pohybuje okolo 14 až 30 měsíců. Franšízová smlouva se uzavírá na 10 let s možností jejího dalšího prodloužení.

Zobrazit v katalogu franšíz





















PŘEČTI ČLÁNKY

Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
Evropská síť provozoven zdravé varianty fast foodu Fruitisimo vznikla v České republice. Jejich růstu pomáhá i vzájemné sdílení zkušeností jednotlivých franšízantů.
Na Českém trhu se objevila nová ukrajinská franšíza se zajímavým konceptem fast foodu. Co může nabídnout v silně konkurenčním prostředí gastronomie?
Franšízant Honza Stopek vede dvě úspěšné pobočky s pizzou Vosíme. Na počátku stála debata u piva na téma vlastní podnikání.
Franšíza Trdlokafe s oblíbenou kombinací trdelníku a výběrové kávy roste v mezinárodním měřítku i v rámci České republiky. Koncept přilákal i investory z Venture Clubu.
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Franchisové systémy je možno rozdělit podle různých kriterií, mimo jiné druhu know-how, druhu hospodářské činnosti či způsobu organizace systému.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...