Vítězné burgery z Brna
Před devíti lety vznikl první gastro koncept Amici v Brně, dnes je díky svým šesti pobočkám v této jihomoravské metropoli jedničkou ve svém oboru. Jednu z nich provozuje sama centrála, zbylých pět je v rukách franšízových partnerů. Brnem to však nekončí a franšízanty se daří oslovovat i za jeho hranicemi. Otevřené pobočky mimo Brno jsou v Olomouci, Prostějově, Třebíči, Ivančicích a v Lipůvce u Brna. Dále se mohou těšit zákazníci na chystané pobočky ve výstavbě v Ostravě, Jihlavě, Zlíně a druhou pobočku v Olomouci.
Další provoz již s číslem 17. by měl své dveře otevřít do konce roku 2019 v Hradci Králové. „Aktuální prioritou je také je otevření poboček v Praze, kde intenzivně hledáme vhodné prostory i franšízanty. V roce 2020 je primárním cílem rozšíření sítě dále do Čech, ideálně do Pardubic, Plzně, Českých Budějovic a dalších měst. „Klíčová města na Moravě a ve Slezsku do konce letošního roku obsadíme,“ říká Roman Zajíc, zakladatel a spolumajitel Amici pizza and burgers.
Franšíza Amici pizza and burgers neopouští ani svůj záměr expandovat do zahraničí. Je to jeden z dlouhodobých cílů společnosti Fusion collective, která za značkou Amici pizza and burgers stojí. Její první kroky by měly vést na sousední Slovensko, kde je značka již mezi budoucími zákazníky známá. A to zejména díky burger festivalu v Bratislavě, který se značce podařilo také vyhrát.
„Aktuálně tedy řešíme spíše nové pobočky a také pracujeme na zdokonalování podpory našich stávajících i budoucích franšízantů,“ prozrazuje Roman Zajíc. Zájemce o franšízovou licenci by měl být ideálně ochotný sám se na chodu pobočky aktivně podílet. Minimálně tedy po dobu jednoho roku od jejího otevření. Výhodou, ale v žádném případě podmínkou, jsou předchozí zkušenosti z působení v gastro provozech. Jak však Roman Zajíc upozorňuje, díky produktovému i systémovému zaškolení, které na budoucího franšízanta před otevřením jeho pobočky čeká, si franšízu Amici může otevřít téměř každý. Uchazečům o franšízu nabízí Amici tří obchodní formáty. Na výběr tak mají ze tří možností – Bistro & Delivery, Delivery & Takeaway či pobočku Amici Food Court.
Food & Hi-tech / Podle franšízora tajemství úspěchu Amici netkví jen v receptech a kvalitní gastronomii. Stojí za ním i mnohaleté zkušenosti, díky nimž majitelům konceptu podařilo i díky začlenění moderních technologií vybudovat propracovaný systém zvyšující efektivitu celého provozu a s ním související rozvážky. To vše jsou připraveni předat franšízantům, kteří budou chtít restaurace Amici budovat ve svých regionech. Zobrazit v katalogu franšíz
PŘEČTI ČLÁNKY
Proč je třeba sítě neustále obnovovat?
/12.11.2025
KFC svou cestu započalo před více jak 100 lety. Jako franšíza funguje již přes 70 let. I přesto řetězec oznámil zásadní změny.
Slovenský Kaliforňan mění pohled na rychlé stravování. Zdravé bowls plné lokálních surovin míří po Brně i do dalších českých měst. Franšízanty hledá pro restaurace i foodtrucky.
Slovenská síť Mr. Kebab hledá master-franšízanta pro český trh. Detaily spolupráce a plány expanze přibližuje zakladatel značky Ľubor Lelovits.
„Pro náš růst je klíčové, abychom měli ty správné franšízanty,“ říká Michal Příhoda, výkonný ředitel Fruitisimo Group. Síť loni překonala tržby půl miliardy korun a expanduje dál.
Franšízová síť s více než 200 pobočkami se úspěšně rozvíjí v zemích Evropy. Aktuálně hledá dlouhodobé partnery pro vstup na český trh.
Nejčtenější
Jak vydělat peníze na YouTube?
/16.07.2021
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Stále více firem se rozvíjí na základě modelu franchisingové spolupráce. Zjistěte, zda již nastal čas, abyste „franšízovali“ vlastní podnikání.
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Udržet konzistentní vizuální styl u desítek poboček není snadné. Digitální nástroje pomáhají franšízám s tvorbou a správou marketingových materiálů.
Karel Kotrba se rozhodl své manažerské zkušenosti přetavit do práce s podnikateli. Dnes vede regionální boardy franšízové sítě TAB Board. Co ho v této roli nejvíc naplňuje?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...