Od volantu k veganským burgerům
Právě tento špičkový jezdec se totiž rozhodl utkat se s konkurencí v gastronomickém byznysu a spojil se síly se společností The Cream Group a Tomassem Chiabrem, investorem značky Beyond Meat, aby vytvořili franšízový koncept veganských „burgráren“ Neat Burger. A cíle nemají malé. Po první pobočce, která zahájila provoz na začátku září v Londýně, chce expandovat dál a během dvou let otevřít 14 dalších provozoven, a to nejen v Evropě, ale i ve Spojených státech amerických a na Středním východě.
Co britského formulového závodníka k takovému kroku vedlo? Hamilton známý svým přístupem ke zdravému životnímu stylu, vidí v konceptu příležitost, jak zákazníkům ukázat, že i veganské jídlo může chutnat skvěle. „Jako někdo, kdo dává přednost rostlinné stravě, věřím, že je potřeba dostat nabídku takových jídel na ulice, do blízkosti koncových zákazníků. A to je náš cíl, chceme s naší nabídkou oslovit nejen vegany, ale i ty, co se jen občas chtějí najíst bez masa,“ říká Lewis Hamilton.
Neat Burger však není jen o veganské stravě, ale o celkovém přístupu k ekologii a životnímu prostředí. Také proto se značka dle Hamiltona zavázala k etickým postupům a podpoře malých podniků. S tím zcela koresponduje i spolupráce s již zmíněnou značkou Beyond Meat. „Masný průmysl je největším přispěvatelem k tvorbě emisí skleníkových plynů,“ uvádí Tomasso Chiabra s tím, že jeho dopad na životní prostředí již není udržitelný.
Z Londýna do celého světa / První pobočku Neat Burger najdou zákazníci nyní na Regent Street v Londýně. Cílem sítě je však prostřednictvím franšízy expandovat dále do Evropy, USA a i na Střední východ.
Zobrazit v katalogu franšíz
přečíst články
Rozvoz pizzy v regionech
/15.12.2025
Síť Vosíme.cz se úspěšně rozšiřuje i mimo velká města. Nové pobočky otevírá ve spolupráci s franšízanty. Těm nabízí i pomoc s financováním.
Franšíza Tak trochu jiná točená nabízí sezónní podnikání se stánky, nebo celoroční variantu pro kavárny a restaurace. Funguje i jako doplněk při jiném zaměstnání.
Známý chorvatský fast-casual řetězec Koykan hledá franšízanty s vášní pro světovou gastronomii. Po otevření dvou pražských restaurací chce expandovat i do krajských měst.
KFC svou cestu započalo před více jak 100 lety. Jako franšíza funguje již přes 70 let. I přesto řetězec oznámil zásadní změny.
Slovenský Kaliforňan mění pohled na rychlé stravování. Zdravé bowls plné lokálních surovin míří po Brně i do dalších českých měst. Franšízanty hledá pro restaurace i foodtrucky.
Nejčtenější
Jak vydělat peníze na YouTube?
/16.07.2021
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Pokud se vám při vyslovení slova franšízing něco vybaví, je to skvělé. Ještě důležitější je ale vědět, co podnikání na základě franšízové licence skutečně obnáší.
Rádi byste si otevřeli vlastní obchod, ale brzdí vás nedostatek zkušeností? Franšízová síť Coccodrillo nabízí model spolupráce vhodný i pro nováčky.
Franšízová síť AMAkids vychází z mezinárodních výukových metod pro efektivní rozvoj intelektu. Co obnáší otevření vlastního centra?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...