Od volantu k veganským burgerům
Právě tento špičkový jezdec se totiž rozhodl utkat se s konkurencí v gastronomickém byznysu a spojil se síly se společností The Cream Group a Tomassem Chiabrem, investorem značky Beyond Meat, aby vytvořili franšízový koncept veganských „burgráren“ Neat Burger. A cíle nemají malé. Po první pobočce, která zahájila provoz na začátku září v Londýně, chce expandovat dál a během dvou let otevřít 14 dalších provozoven, a to nejen v Evropě, ale i ve Spojených státech amerických a na Středním východě.
Co britského formulového závodníka k takovému kroku vedlo? Hamilton známý svým přístupem ke zdravému životnímu stylu, vidí v konceptu příležitost, jak zákazníkům ukázat, že i veganské jídlo může chutnat skvěle. „Jako někdo, kdo dává přednost rostlinné stravě, věřím, že je potřeba dostat nabídku takových jídel na ulice, do blízkosti koncových zákazníků. A to je náš cíl, chceme s naší nabídkou oslovit nejen vegany, ale i ty, co se jen občas chtějí najíst bez masa,“ říká Lewis Hamilton.
Neat Burger však není jen o veganské stravě, ale o celkovém přístupu k ekologii a životnímu prostředí. Také proto se značka dle Hamiltona zavázala k etickým postupům a podpoře malých podniků. S tím zcela koresponduje i spolupráce s již zmíněnou značkou Beyond Meat. „Masný průmysl je největším přispěvatelem k tvorbě emisí skleníkových plynů,“ uvádí Tomasso Chiabra s tím, že jeho dopad na životní prostředí již není udržitelný.

PŘEČTI ČLÁNKY

Franšízová síť s více než 200 pobočkami se úspěšně rozvíjí v zemích Evropy. Aktuálně hledá dlouhodobé partnery pro vstup na český trh.
Franšízová síť UGO sází na inovace, vyváženou nabídku a partnery zapojené do každodenního provozu. Růst obratu o 160 % odráží stabilní rozvoj sítě.
Jak si vede Coffeeshop Company od doby, co si vzala vedení nazpět centrála ve Vídni? Díky nižším nákladům chce oslovit nové franšízanty a rozšířit síť v zemích V4.
Food trucky představují nový evropský trend. Rozmach těchto franšíz probíhá i v Česku. Jak je to s investičními náklady a zahájením vlastního podnikání s mobilním občerstvením?
Franšízový koncept BodyBody spojuje moderní technologie a zdravý životní styl. Zájemcům otevírá možnost rozjet vlastní studio i v menších městech.
Nejčtenější

Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
BNI funguje už 37 let a patří k největším networkingovým sítím na světě. Jak vypadá spolupráce s franšízanty?
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Do polské metropole dorazí 23. a 24. října desítky franšíz a tisíce podnikatelů. Varšavský veletrh představí značky úspěšné v Polsku i mířící do střední a východní Evropy.
Josef Lásko otevřel franšízovou pobočku Partners Banky v Chocni. Jaké vlastnosti hledá u členů týmu a proč věří, že charakter je víc než zkušenosti?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...