Byznys s chutí
Jedná se o restauraci Al Castello Ristorante a cukrárnu I Love Ice Cream. Jejich první pobočky v Česku můžeme v současné době najít v centru Prahy. Na domácím slovenském trhu Waw food provozuje ještě dalších osm typů gastro provozoven a s podnikáním v oblasti gastronomie má 25leté zkušenosti. A ty se rozhodla prostřednictvím franšízových licencí předat i českým zájemcům o rozvoj byznysu v tomto oboru.
Cílem vedení společnosti je pro tyto dvě moderní značky najít ty vhodné franšízanty, díky nimž by pronikly i mimo území našeho hlavního města. „Umíme si představit, že v České republice je potenciál pro otevření našich poboček poměrně velký. Pokud bychom to měli vyjádřit nějakým číslem, tak na 500 tisíc obyvatel by měla připadat jedna pobočka,“ říká Milan Martinovič, spolumajitel společnosti Al Castello Ristorante.
Finance a zkušenosti
Ačkoli je podnikání v gastronomii obecně známo jako náročné, v případě pořízení franšízové licence je start a další fungování pro podnikatele o něco snazší. Také proto zájemci o franšízy Al Castello Ristorante a I Love Ice Cream nemusí mít nutně zkušenosti s působením v tomto oboru. Výhodu to ale samozřejmě představuje. Důležité ale je, aby měli obchodního ducha, smysl pro týmovou práci a také manažerské schopnosti, díky nimž budou schopni zabezpečit za využití svěřeného know-how bezproblémový chod jejich pobočky.
Na jakou investici se mají potenciální franšízanti připravit? Slovenská centrála Waw Food nabízí zájemcům čtyři typy provozoven – Ice Cream, Ice Cream výrobna zmrzliny, Ice Cukrárna a Al Castello Ristorante. Každá z nich je jinak náročná jak na prostor, tak i na investici. Ty se tak pohybují od cca 670 tisících korun v případě typu Ice Cream až po více jak 5,5 milionu korun u restaurace. Pokud by měl podnikatel zájem o kompletní nabídku – Waw restaurace komplet, pak musí počítat s investicí převyšující 7 milionů korun.
Za vynaložené finance získá franšízant kromě již zmiňovaného kompletního know-how na provozování svého byznysu. Na samém začátku se mu však dostane i podpory, díky němuž bude jeho start snazší, než kdyby restauraci či cukrárnu otevíral na vlastní pěst, a to jak na poli marketingu, vzdělávání, školení či receptur, tak i díky zařazení do léta budovaného dodavatelsko-odběratelského řetězce. Navíc, ještě před vstupem do sítě franšízor zájemci o licenci sestaví a představí jeho vlastní podnikatelský plán, ze kterého jasně pozná, co za svoji investici, časovou i finanční, může očekávat.

Zobrazit v katalogu franšíz





















PŘEČTI ČLÁNKY

Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
Evropská síť provozoven zdravé varianty fast foodu Fruitisimo vznikla v České republice. Jejich růstu pomáhá i vzájemné sdílení zkušeností jednotlivých franšízantů.
Na Českém trhu se objevila nová ukrajinská franšíza se zajímavým konceptem fast foodu. Co může nabídnout v silně konkurenčním prostředí gastronomie?
Franšízant Honza Stopek vede dvě úspěšné pobočky s pizzou Vosíme. Na počátku stála debata u piva na téma vlastní podnikání.
Franšíza Trdlokafe s oblíbenou kombinací trdelníku a výběrové kávy roste v mezinárodním měřítku i v rámci České republiky. Koncept přilákal i investory z Venture Clubu.
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Franchisové systémy je možno rozdělit podle různých kriterií, mimo jiné druhu know-how, druhu hospodářské činnosti či způsobu organizace systému.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...