Přípravy na větší expanzi

Franšíza na výběr / Los Capolitos nabízí zájemcům o franšízu tři typy poboček – Street Bistro, Food Court a Street Take Away Bistro. Liší se od sebe jak požadavky na prostor a umístění, tak i výší investice, která je potřebná pro jejich vybudování.
Středa
22.01.2020
V roce 2020 plánuje gastronomická franšíza Los Capolitos rozšířit své zastoupení až o 3 nové restaurace. Dostat se chce i mimo Moravu.
 

Zatím poslední pobočka této původem české sítě mexických restaurací zahájila svůj provoz na konci loňského roku v Olomouci. Jejím majitelem je franšízant, který vlastní i franšízovou restauraci v Opavě. Kromě toho má značka Los Capolitos další provozovny, které řídí jako vlastní. Zákazníci je najdou v Ostravě, kde jsou dvě, a ve Frýdku Místku.

Jak již bylo zmíněno, cílem sítě je během letoška zvýšit počet poboček na trhu. “Aktuálně pracujeme na projektu pobočky v Brně, která by se měla otevřít na jaře. V Brně jsme chtěli mít pobočku již dlouho a jsem rád, že se to letos splní. Našli jsme zde zajímavého partnera, který už naše jídlo dobře zná a věří mu,“ prozrazuje spolumajitel sítě Los Capolitos Jan Kapolka s tím, že v průběhu roku 2020 by franšíza měla překročit i „hranice“ Moravy a dostat se do Čech. „Momentálně máme zájemce o franšízu z jednoho středočeského města, ale zatím se čeká na vhodné prostory,“ doplňuje Kapolka.

Cesta za hranice

Ambice má Los Capolitos ale ještě větší. Se svými restauracemi by chtělo vstoupit i na zahraniční trhy. V současné době tak probíhají jednání se zájemcem o franšízovou spolupráci na Slovensku. Nicméně majitelé sítě nechtějí nic uspěchat, takže se dá očekávat, že ještě bude potřeba nějaký čas, než bude vše dotažené do úspěšného konce. „V minulosti již probíhala jednání o master-franšízovou spolupráci, ale protože je to pro nás velmi delikátní záležitost a zájemce nesplnil všechny podmínky, museli jsme je bohužel ukončit,“ vysvětluje Kapolka.

Zájemce o otevření franšízové pobočky v České republice musí být připraven na startu investovat minimálně 1,2 milionu Kč. Konečná výše však závisí na velikosti restaurace a na typu prostor, tedy podle toho, zda půjde o pobočku ve food courtu v obchodním centru, street bistro na frekventované ulici v centru města, nebo provozovnu typu street take away bistro. Dobrou zprávou pro uchazeče o licence je fakt, že franšízor je schopen a ochoten jim pomoci při jednání s bankami v případě potřeby zajistit financování rozjezdu jejich nového podnikání. „S bankami jsme v minulosti již jednali a umíme s financováním franšízantům pomoci. Výhodou je, že žádat o něj může i firma v podstatě bez historie, protože banky zajímají i výsledky jiných poboček a od nich jsou schopné se odvíjet,“ dodává Jan Kapolka.

A kdo se může stát franšízantem Los Capolitos? V naprosto ideálním případě by to měl být člověk, který už má s podnikáním nějaké zkušenosti, pokud jsou i z gastronomie, tím lépe. Měl by být pro  mexickou kuchyni zapálený a aktivně se účastnit provozu, popřípadě být schopný vybudovat kvalitní tým, který jej bude následovat. Mělo by mu záležet jak na výsledcích, tak i na atmosféře, která v podniku panuje a v neposlední řadě také na spokojenosti jeho zaměstnanců, protože bez spokojených zaměstnanců nebude fungovat sebelepší podnik.


Vlastní produkty / V roce 2019 vydala značka Los Capolitos vlastní řadu čtyř chilli omáček ze série Gringo's, které pro ni na míru vyrobil český chilli mág Radovan Fron z Gaston Chilli. Český minipivovar Hasič z Bruntálu pak přímo pro síť restaurací vaří pivo Cerveza de Capolitos, ve kterém se dle Jana Kapolky snoubí svrchně kvašený světlý ležák se špetkou ostrosti Habanero papriček.

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015