S franšízantem musíme najít společnou řeč

Možnost výběru / „Franšízovým partnerům nabízíme možnost, zda chtějí pod značkou Hadog Burgers otevřít restauraci, nebo pobočku typu Express. V takovém případě se může jednat i o mobilní stánek, který může nabízet jídlo této značky například na food festivalech, oslavách nebo hudebních festivalech," dodává Patrik Habart.
pondělí
17.02.2020
„Letos se chceme více zaměřit na rozvoj poboček typu Express, říká Patrik Habart," majitel franšízového konceptu Hadog Burgers.
 

Jaký byl rok 2019 pro franšízu Hadog Burgers?
Podařilo se nám domluvit na franšíze v Brně. Pobočka zde byla otevřena v květnu na adrese Úvoz 120. Vzhledem k tomu, že v Brně probíhalo hledání vhodného partnera již delší dobu, tak jsme měli radost, že se konečně otevření v této jihomoravské metropoli podařilo.

Jak se vám daří růst?
Naším cílem není rychlá a velká expanze. Naprostou prioritou pro nás je najít nejdříve vhodného franšízového partnera a zároveň ve vhodném městě. Není snadné tyto dva požadavky dát dohromady, ale raději další pobočku neotevřeme, než abychom spolupracovali s někým, u koho si nejsme jisti, že uznává podobné hodnoty a cíle jako my.

Jaké hlavní vlastnosti u zájemců o franšízové licence hledáte?
Je velmi důležité, abychom si vzájemně sedli a našli společnou řeč. Nejsme velká franšízová společnost, která jede podle hotových předpisů. Pro nás je důležité, abychom věřili, že spolupráce bude mít dlouhodobě smysl a budou dodrženy naše vysoké nároky na kvalitu připravovaného jídla. Preferujeme zájemce, kteří mají zkušenost s gastro provozem, nejlépe z pozice managera, nebo majitele.

Jak rychle se ze zájemce o franšízu stane majitel franšízové restaurace Hadog? Jak dlouhý je přístupový proces a co všechno kandidát na franšízanta absolvuje?
Pokud se vzájemně dohodneme na podmínkách a zájemce najde vhodný prostor pro pobočku, tak proces je velmi rychlý. Nejvíce času může trvat rekonstrukce a nábor vhodných zaměstnanců. Nicméně, od podpisu nájemní smlouvy na prostory se může pobočka otevírat řádově během 1 až 2 měsíců.

V dnešní době, a to nejen v oboru gastronomie, je poměrně složité najít kvalitní personál. Jste z pozice franšízora schopni a ochotni pomoci franšízantům s jejich hledáním a následným tréninkem?
Ano, je to složité, ale věříme, že dokážeme pro personál nabídnout příjemné pracovní prostředí, a tím přilákat kvalitnější a schopný personál. Se zaučením personálu zájemci pomůžeme a připravíme pro něj i manuál, podle kterého budou probíhat převážně práce v kuchyni. Stále pracujeme na vylepšování postupů, aby šlo o snadno naučitelné kroky, ale zároveň to nebylo na úkor kvality.

Co chystáte pro rok 2020?
Pro rok 2020 jsme i nadále otevřeni jednáním s novými zájemci o franšízu. Chceme se víc zaměřit na variantu „Express“. To je pobočka ve formě malé provozovny s minimem míst k sezení. Výhodou této varianty jsou nižší náklady na otevření, méně potřebného personálu, a tím samozřejmě mnohem menší měsíční náklady, než je to u restaurace. Tato varianta je vhodná i pro pojízdnou provozovnu na lokální akce, festivaly apod.


8 let na trhu / První restauarce Hadog Burgers byla otevřena v roce 2012 v Českých Budějovicích. Postupně pak značka expandovala i do Prahy a Brna.

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015