Byznys s chutí trhaného masa
V roce 2018 otevřel současný majitel konceptu Volos v Olomouci první pobočku nabízející zákazníkům speciality z trhaného masa, tehdy ještě pod starým názvem. Ten nový, Volos, přišel až na podzim roku 2019. V současné době fungují na trhu tři pobočky, a to v již zmiňované Olomouci, dále pak ve Zlíně a v Ostravě. „Po otevření tří vlastních provozoven jsme dospěli k názoru, že přímo řídit a provozovat více už nejde ale, že by bylo škoda neexpandovat dále. Právě proto padla volba se rozvíjet dále prostřednictvím franšízových licencí,“ říká majitel společnosti Petr Tuháček s tím, že během května zahájí provoz další dvě pobočky, v Ostravě a Vyškově.
O tom, že to bylo správné rozhodnutí, svědčí i zájem ze strany potenciálních franšízantů, který v současné době narůstá. V současné době probíhají jednání hned s několika zájemci o licenci, a to jak o otevření nových provozoven, tak i převzetí těch stávajících. Potenciál pro růst na českém trhu vidí majitel konceptu poměrně vysoký a je jeho cílem jej využít. „Chtěl bych, aby lidé poznali, že v rychlém občerstvení se dá dělat kvalitní a chutný produkt,“ doplňuje Tuháček.
Procenta z úspěchu
Cílem poskytovatele licence Volos, je najít takové partnery, kteří budou svou prací žít. Měli by mít jak obchodního ducha, tak i schopnost vést, organizovat a motivovat svůj tým tak, aby pracoval zcela v souladu s pravidly konceptu. Zkušenosti s podnikáním v oboru gastronomie nejsou podmínkou. Veškeré informace potřebné k úspěšnému řízení pobočky získá franšízant i jeho personál v rámci důkladného školení.
Prostory k provozování pobočky Volos mohou být jak v obchodních centrech, tak i mimo ně, a jejich kompletní vybavení zajišťuje franšízor. Na franšízanta pak čeká úhrada vratné kauce, jež se pohybuje ve výši od 300 do 500 tisíc Kč, a to v závislosti na velikosti provozovny. V případě zájmu ze strany uchazečů o licence, je jim firma schopná pomoci se získáním potřebných finančních prostředků. Zisky franšízanta jsou pak odvislé od ekonomických výsledků jeho pobočky, náleží mu tak % z jejího obratu.

PŘEČTI ČLÁNKY

Franšízová síť s více než 200 pobočkami se úspěšně rozvíjí v zemích Evropy. Aktuálně hledá dlouhodobé partnery pro vstup na český trh.
Franšízová síť UGO sází na inovace, vyváženou nabídku a partnery zapojené do každodenního provozu. Růst obratu o 160 % odráží stabilní rozvoj sítě.
Jak si vede Coffeeshop Company od doby, co si vzala vedení nazpět centrála ve Vídni? Díky nižším nákladům chce oslovit nové franšízanty a rozšířit síť v zemích V4.
Food trucky představují nový evropský trend. Rozmach těchto franšíz probíhá i v Česku. Jak je to s investičními náklady a zahájením vlastního podnikání s mobilním občerstvením?
Franšízový koncept BodyBody spojuje moderní technologie a zdravý životní styl. Zájemcům otevírá možnost rozjet vlastní studio i v menších městech.
Nejčtenější

Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Značka DepilConcept staví na opakované návštěvnosti a šetrné depilaci bez bolesti. Salony má už v Praze, Brně i Zlíně a dále roste.
Franšízing představuje jedinečný obchodní model, který nabízí významné výhody franšízorům i franšízantům. Jaké to jsou?
Franšíza Bageterie Boulevard vyrostla spolu s Crocodille na rekordních 1,6 miliardy obratu. Po covidových letech je zpět na předních pozicích mezi fastfoodovými řetězci.
Opustila kancelář, aby se naplno věnovala vzdělávání. Dnes Veronika Bubeníková vede úspěšnou pobočku Školy Populo v Olomouci a pomáhá dětem i dospělým k lepším výsledkům.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...