Byznys za 360 vteřin
Na úspěch franšízové sítě Bageterie Boulevard se vytvořením nového konceptu pod značkou 360pizza rozhodla navázat skupina Crocodille. Jde o nový typ restaurace se samoobslužnými kiosky bez nutnosti komunikovat s obsluhou, ve které si může zákazník sestavit pizzu dle své chuti a za 6 minut, tedy 360 sekund, si na ní může pochutnat. Velký důraz při tvorbě konceptu byl kladen zejména na kvalitu těsta, proto se na jeho vývoji podíleli italští technologové.
V současné době najdeme v tuzemsku první pobočku této nové značky, a to v Praze, na kulaťáku v Dejvicích. Cílem franšízora je však rozšíření pizzerií do dalších lokalit po celé republice. Momentálně probíhá příprava 3 dalších provozoven. S nabídkou franšízy 360pizza oslovuje skupina Crocodille primárně franšízanty, se kterými již spolupracuje v rámci Bageterie Boulevard. Otevřená cesta je to však i pro „nováčky“, kteří by chtěli pod hlavičkou 360pizza rozjet svůj vlastní byznys. „Koncept je vhodný pro kandidáty, kteří mají ochotu denně se podílet na chodu své restaurace, mají zkušenost v oblasti řízení zaměstnanců, zájem na vlastním růstu a ideálně zkušenost s gastro provozem,“ říká Jitka Remsová, marketingová manažerka Bageterie Boulevard.
Investice do otevření pobočky 360pizza začíná na 3 milionech Kč. Její konečná výše se odvíjí od lokace a očekávaného obratu provozovny, s čímž souvisí i požadavky na technologické vybavení. Po podpisu smluvní dokumentace získá franšízant od franšízora možnost užívat vhodný prostor, který bude vybaven na klíč, kromě jiného také získá potřebné know-how a pomoc při zaškolení personálu pro otevření jednotky. Samozřejmostí je předání manuálů, jehož dodržování umožní franšízantovi zajistit bezproblémové fungování jeho pobočky.
Mimo to může franšízový partner těžit ze zázemí silné společnosti, která má bohaté zkušenosti s provozováním franšízové sítě. S tím souvisí vybudovaná logistika zásobování, zajištění centrálního nákupu surovin, práce na vývoji nových produktů, softwarové vybavení a jeho inovace nebo marketingová podpora.

PŘEČTI ČLÁNKY

Franšízy s „jídlem do ruky“ musí rychle reagovat na zákaznické trendy. Ty nám přiblíží manažerka pro rozvoj franšízové sítě Bageterie Boulevard a 360Pizza Markéta Krejčíková.
Zájemce o franšízové podnikání v gastronomii by nemělo minout spojení značek Bageterie Boulevard a 360Pizza. Letos začali dokonce konkurovat americkým fastfoodům na dálnicích.
Zdeněk Polášek a Martin Lehocký jsou již zkušení franšízanti. Ke dvěma franšízovým pobočkám Bageterie Boulevard přidali i jednu z konceptu 360Pizza.
Franšíza 360pizza se na našem trhu pomalu rozrůstá. Jaké podmínky musí uchazeči o licenci splnit?
Skupina Crocodille plánuje na letošek rozšíření franšízových konceptů Bageterie Boulevard a 360Pizza. Své dveře zákazníkům by mělo otevřít 10 nových poboček.
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...