Novými produkty k zisku
Nejvíce se průměr prodejů v České republice propadl na začátku dubna. V té době se totiž snížily na úroveň 13 % tržeb, kterých pobočky této globální franšízové sítě dosahovaly ve stejném období loňského roku. Podle Martina Prince, ředitele značky Subway pro střední a východní Evropu, se od začátku května procentuálně zvyšuje v průměru o zhruba 5 % týdně. Významnou roli v tom sehrávají i rozvozy, jejichž počet se v porovnání s obdobím před březnem 2020 během uplynulých měsíců zvýšil o 100 %.
Od 25. května centrála sleduje čísla a porovnává rozdíly prodejů mezi jednotlivými restauracemi. „Restaurace v některých obchodních centrech jsou již na loňské úrovni prodejů. V dalších nám chybí zejména studenti a také lidé z kanceláří, kteří často ještě pracují z domova. V Praze se k tomu přidávají chybějící turisté a obecně cestující lidé, což pociťuje zejména naše restaurace na hlavním nádraží,“ shrnuje Martin Princ.
Majitelům restaurací, kteří je provozují na základě franšízové licence, tak nezbývá nic jiného než přilákat nové zákazníky. Pomoci by jim v tom mohly novinky, které značka plánovala již na letošní duben, ale situace související s pandemií COVID-19 uvedení na trh zpozdila. Jejich cílem je posílení tzv. value platform, čili produktů s příznivou a dostupnou cenou. Vedení Subway si totiž uvědomuje, že cena může být v nadcházejících měsících důležitý rozhodovací faktor pro více lidí než dřív.
Konkrétně tak restaurace přichází na trh s produktem, který je zjednodušenou verzí hlavních sendvičů. Prostřednictvím tohoto kroku tak chce nalákat nové zákazníky, kteří chtějí sendviče Subway teprve ochutnat. V našich zeměpisných šířkách totiž není zvykem za sendvič platit stejně jako za hotová jídla, přestože chuťově a výživově se jídlu na talíři v klidu vyrovná. „Naše nové Easy Subs jsou tři odlehčené sendviče, dva masové a jeden vegetariánský, jako vždy doplněné zeleninou, sýrem a omáčkou. Value pro nás znamená kvalita za dobrou cenu. Rádi bychom, aby zákazníci naše produkty ochutnali a pak se rozhodli poznat plné možnosti našeho celého konceptu, sendviče, wrapy a saláty připravené přímo před jejich očima,“ vysvětluje Martin Princ.

Zobrazit v katalogu franšíz





















PŘEČTI ČLÁNKY

Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
Evropská síť provozoven zdravé varianty fast foodu Fruitisimo vznikla v České republice. Jejich růstu pomáhá i vzájemné sdílení zkušeností jednotlivých franšízantů.
Na Českém trhu se objevila nová ukrajinská franšíza se zajímavým konceptem fast foodu. Co může nabídnout v silně konkurenčním prostředí gastronomie?
Franšízant Honza Stopek vede dvě úspěšné pobočky s pizzou Vosíme. Na počátku stála debata u piva na téma vlastní podnikání.
Franšíza Trdlokafe s oblíbenou kombinací trdelníku a výběrové kávy roste v mezinárodním měřítku i v rámci České republiky. Koncept přilákal i investory z Venture Clubu.
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Franchisové systémy je možno rozdělit podle různých kriterií, mimo jiné druhu know-how, druhu hospodářské činnosti či způsobu organizace systému.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...