Salaterie za 15 milionů
Celkově se jedná o 34. pobočku sítě UGO na území našeho hlavního města a celkově o 79. napříč Českem a Slovenskem. Většina z nich je provozována franšízovými partnery. „Dlouhodobě jsme usilovali o prestižní adresu, jako je Václavské náměstí. Investovali jsme 15 milionů korun, abychom vytvořili UGO Salaterii nové generace. Uprostřed dvoupatrové restaurace roste strom a na stěnách vyprávíme náš příběh,“ popisuje novou provozovnu zakladatel a ředitel řetězce UGO Marek Farník.
Menu Salaterie tvoří jak klasické UGO stálice, tak i sezónní novinky. Během zimních měsíců se značka chystá využívat typicky české plodiny a suroviny od lokálních producentů. „Česká jablka či mrkev již používáme na paskalizační lince při výrobě balených šťáv a smoothie a plánujeme spolupráce se zdejšími farmáři rozšiřovat,“ vysvětluje Stanislav Pekárek, marketingový ředitel UGO.
To zcela koresponduje s vizí udržitelného podnikání, kterou UGO a celá skupina Kofola, jejíž je součástí, razí. A ještě něco navíc. UGO se v rámci výzvy Ministerstva životního prostředí #dostbyloplastu zavázalo do konce roku 2020 ušetřit 15 tun jednorázových plastů. „Namísto plastového nádobí a kelímků v Salateriích servírujeme jídlo na porcelánové talíře, nápoje do skla a používáme klasické nerezové příbory. Závazek jsme díky tomu již překročili a celkově jsme ušetřili takřka 27 tun jednorázového plastu,“ prozrazuje Marek Farník.
V příštím roce oslaví značka UGO 15 let na trhu, když první pobočka otevřela své „dveře“ zákazníkům v roce 2006 v ostravském OC Futurum. O čtyři roky později přišel první franšízant a společnosti se také díky otevření Freshbaru v Košicích podařilo proniknout na sousední Slovensko. V roce 2012 se pak UGO stává součástí společnosti Kofola a v následujících letech na českém a slovenském trhu rostl. Letos se pobočky UGO, stejně jako další gastronomická zařízení, musely vyrovnávat s nenadálou situací, kdy musely být kvůli koronavirové epidemie uzavřeny. Naštěstí se těm, kde to bylo jen trochu možné, podařilo rychle spustit vlastní rozvoz jídla až do domu.
Franšíza UGO
- Podnikatelský koncept UGO Freshbar
- výše investice 1 – 1,4 mil Kč
- prostory 15 – 50 m2 + skladovací prostory
- Podnikatelský koncept UGO Salaterie
- výše investice 4 – 10 mil Kč
- prostory 80 – 400 m2
Je možné převzít vybrané provozovny franšízora nebo zřídit nové provozovny v lokalitách schválených franšízorem.
PŘEČTI ČLÁNKY
Franšízová síť nabízí zdravější alternativu v oblasti fast foodu už bezmála dvacet let. Na inovacích se aktivně podílí i franšízanti.
S franšízou UGO podniká Václav Vávra v Mladé Boleslavi od roku 2013. Nyní se rozhodl pro změnu. Proč se tak stalo a co na jeho krok říká Lukáš Prauss, manažer rozvoje této sítě?
„Po době covidového „temna“ se opět rozhlížíme po příležitostech pro franšízovou spolupráci," říká Lukáš Prauss, ředitel rozvoje UGO Trade.
Franšízový koncept UGO Freshbarů a UGO Salaterií je připraven dál růst. Důležitou roli v něm sehrají kvalitní franšízanti.
Nabídka fresh barů UGO se před nedávnem rozrostla, a to o UGO Grill sandwiche. K dostání budou i v těch nejmenších franšízových provozovnách.
Nejčtenější
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Stárnutí evropské populace zvyšuje poptávku po službách péče o seniory. Franšízingové příležitosti vznikají i v tomto oboru. U nás zatím na trhu chybí.
Další franšíza vstoupí do konkurence amerických fastfoodových značek a první pobočka vznikne v Praze. Co nového se dá do byznysu s burgery přinést?
Realitní franšíza Remax potvrzuje oživení realitního byznysu. Kde jsou další příležitosti a jak vypadá spolupráce s touto značkou nám přiblížil generální ředitel Jan Hrubý.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...