Kavárna do čtyř měsíců
V současné době se vedení společnosti při expanzi soustředí primárně na oblast jižních Čech. Ani to však nestojí v cestě rozšiřování kaváren do dalších regionů, objeví-li se vhodný zájemce o licenci. Podle ředitele společnosti CrossCafe original Davida Štanglera je ideální, když franšízora zájemce kontaktuje v momentě, kdy je zcela přesvědčen, že chce investovat do vlastního podnikání a má rád kávu.
Zaškolení franšízanta trvá 2 měsíce. „Novou provozovnu od podpisu nájemní smlouvy otevřeme do 4 měsíců podle náročnosti rekonstrukce a stavebního řízení,“ doplňuje David Štangler. Zájemci, kteří by rádi rozjeli podnikání pod hlavičkou CrossCafe musí být ochotní investovat zhruba 2,7 milionu korun. Tato investice čeká na ty, kteří se rozhodli otevřít franšízovou pobočku v nových prostorách, kde doposud podobný provoz nebyl. Možné je ale i otevření franšízové pobočky v již existující kavárně, nebo rozšíření současného provozu o franšízu této značky.
Stejně jako většina gastronomických provozů, mají i kavárny CrossCafe a jejich majitelé za sebou opravdu složité období. S ohledem na nařízení vlády museli totiž všechny pobočky uzavřít, a to na dobu zhruba dvou měsíců. „Dopad byl obrovský a nečekaný. Jako tým jsme se však pustili do práce. Stanovili jsme si strategii a začali vyvíjet nové produkty, spustili jsme e-shop a začali se připravovat na další období,“ vysvětluje David Štangler.
Také díky tomu se povedlo všem franšízantům toto opravdu nelehké období přežít. Franšízor jim také nabídl pomoc i při jednání s pronajímateli prostor a předával jim aktuální informace ohledně toho, co se děje. Šlo totiž o zcela bezprecedentní stav. Do budoucna chce být vedení CrossCafe na podobné situace lépe připraveno, a to zejména typem produktů a prodejem mimo kavárny pro případ, že by se podobná situace opakovala.

PŘEČTI ČLÁNKY

„Franšízová síť kaváren CrossCafe umí pomoci těm, kteří chtějí začít kavárenský byznys,“ říká ředitel společnosti Mgr. David Štangler.
Franšíza CrossCafe během prvního půl roku dále expandovala. Mimo jiné otevřela již osmou pobočku v Plzni, jejíž součástí je i koncept CrossShop.
Tak nějak by se dal popsat rozvoj franšízové sítě CrossCafe na konci letošního roku. Nové kavárny mají v Plzni i Hradci Králové.
Mít vlastní kavárnu je snem mnoha lidí toužících po podnikání v gastronomii. S franšízou není tento sen nesplnitelný, třeba díky CrossCafe.
Absence zahraničních turistů, studentů i lidí z kanceláří, to vše přimělo franšízový koncept CrossCafe uzavřít všechny pražské kavárny. V regionech se chce rozvíjet dál.
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...