Sladké podnikání
První pobočka Donuterie otevřela své dveře zákazníkům v roce 2014 ve městě Târgu Mureş na severu Rumunska. Cílem majitelů značky bylo vytvořit koncept, který bude lidi bavit svou nabídkou. Na samém začátku tak byly měsíce testování – toho nejlepšího těsta a nejchutnějších polev. Výsledkem toho je, že zákazníci si mohou v provozovnách této značky pochutnat na klasicky velkých donutech nebo objednat minidonuty.
O tom, že se veškerá snaha v tomto ohledu nejspíš vyplatila, svědčí fakt, že od svého založení se koncept i díky franšíze značně rozrostl. Na domácím rumunském trhu má momentálně 17 poboček, daří se mu však i za hranicemi. Ve Francii provozují franšízanti šest provozoven, v Belgii čtyři. Jednu najdou zákazníci i ve Velké Británii. Uspět chce prostřednictvím franšízovým partnerům i v Česku.
Svým franšízantům nabízí kromě osvědčeného know-how také pomoc s výběrem správného místa pro jejich provozovny, stejně tak jako s jejím designem. Samozřejmostí je pak předání provozního manuálu, jehož součástí jsou manažerský a franšízový manuál, stejně jako manuál pro zaměstnance. Franšízor franšízantovi poskytne také softwarové řešení pro správu prodeje, výroby, plánování a analýzu dat. Se vstupem do franšízy získá nový partner také přístup do dodavatelské sítě franšízora.
Milionová franšíza
Investice, na kterou se musí budoucí franšízant připravit, se pohybuje od 35 do 45 tisíc eur (0,9 – 1,2 mil. Kč). Konečná výše závisí na stavu prostor a na tom, zda plocha disponuje dostatečným místem pro umístění stolů v pobočce dle standardů sítě. Investice zahrnuje všechny náklady spojené s vybavením a náklady na zahájení provozu. Pobočky Donuterie se mohou nacházet jak v obchodních centrech, tak i například na pěších zónách v centru měst.
Uchazeč o franšízovou licenci nemusí mít zkušenosti v gastronomickém oboru, nicméně je jasné, že pro něj mohou být výhodou. Od franšízanta franšízor očekává, že přijme plán expanze v jemu svěřené oblasti, a to s ohledem na využití jeho potenciálu. Výhodou tak je důkladná znalost místního trhu a nákupních zvyklostí lidí v daném regionu. Zájemce o licenci pak musí mít na paměti to, že provoz jeho pobočky si vyžaduje jeho 100% zapojení do jejího každodenního řízení.

Zobrazit v katalogu franšíz





















PŘEČTI ČLÁNKY

Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
Evropská síť provozoven zdravé varianty fast foodu Fruitisimo vznikla v České republice. Jejich růstu pomáhá i vzájemné sdílení zkušeností jednotlivých franšízantů.
Na Českém trhu se objevila nová ukrajinská franšíza se zajímavým konceptem fast foodu. Co může nabídnout v silně konkurenčním prostředí gastronomie?
Franšízant Honza Stopek vede dvě úspěšné pobočky s pizzou Vosíme. Na počátku stála debata u piva na téma vlastní podnikání.
Franšíza Trdlokafe s oblíbenou kombinací trdelníku a výběrové kávy roste v mezinárodním měřítku i v rámci České republiky. Koncept přilákal i investory z Venture Clubu.
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Franchisové systémy je možno rozdělit podle různých kriterií, mimo jiné druhu know-how, druhu hospodářské činnosti či způsobu organizace systému.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...