Byznys založený na rychlosti

Pomoc s náborem / Na začátku franšízové spolupráce pomáhá franšízor svým franšízovým partnerům s hledáním a najímáním zaměstnanců. Ti následně projdou školením, aby byli připraveni do provozu.
Středa
12.01.2022
Gastrofranšíza Vosíme.cz cílí na města s více jak 30 tisíci obyvateli. Jaké formáty provozoven franšízantům nabízí?
 

Značka Vosíme.cz se na pizzu a rozvoz specializuje od roku 2016. Za tu dobu se její síť rozrostla zejména na Moravě. Aktuálně na trhu provozuje 3 vlastní pobočky, dalších 15 jich řídí franšízoví partneři. Aktuálně už franšíza Vosíme.cz není založena jen na zmíněném rozvozu. Zájemci o podnikání pod touto značkou si totiž mohou vybrat ze čtyř typů provozoven.

Mohou si otevřít bistro bez rozvážkové služby (Vosíme Bistro), nebo bistro s ní (Vosíme Bistro & Delivery), kuchyň s rozvážkou (Vosíme Delivery & Takeaway), případně bistro ve foodcourtu v nákupním centru (Vosíme Food Court). Na zvoleném typu provozovny závisí i velikost prostor, které musí mít franšízant k dispozici, od 70 do 130 m2. Pobočky by se měly nacházet v atraktivní lokalitě s vysokou průchodností lidí, výhledem do ulice a možností parkování.

Vklad do podnikání

Za licenci Vosíme.cz franšízanti nic neplatí. Investice, která na ně čeká souvisí zejména s úpravou prostor a vybavením kuchyně. Právě vybavení tvoří největší položku, se kterou ve svém business plánu musí počítat. Pohybuje se okolo 1,2 miliony Kč. Náklady spojené s úpravami prostor se odvíjí od jejich stavu. Podle poskytovatele licence mohou činit až 300 tisíc Kč. Během franšízové spolupráce odvádí franšízanti pravidelné měsíční poplatky ve výši 8 % z obratu, polovina z toho jde na marketing. Jak franšízor upozorňuje, poplatky franšízant odvádí v momentě, kdy začne vydělávat.

Uchazečům o podnikání pod hlavičkou Vosíme.cz nabízí vedení sítě pomoc s financováním až 50 % počáteční investice, to prostřednictvím půjčky se splatností 3 let. Návratnosti investice se franšízanti dočkají v průměru během 2 let.

Svým franšízovým partnerům poskytuje vedení společnosti podporu hned v několika oblastech. Kromě Zaškolení a předání know-how potřebného k úspěšnému vedení pobočky jsou začleněni do dodavatelské sítě, díky čemuž dosáhnou na výhodnější ceny prostřednictvím slev z objemu. Franšízor jim také poskytne software, který efektivně řídí kuchyň i rozvoz. Franšízanti tak mohou například kontrolovat stav objednávek, sledovat GPS rozvozových vozů, evidovat docházku svých zaměstnanců. Systém též pomáhá s optimalizací rozvozových tras.


Inovace jako motor / Cílem sítě Vosíme.cz je poskytovat svým zákazníkům stále něco nového. Často tak obohacuje svůj sortiment a nabízí zákazníkům nové chutě.

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015