Otevíráme mexickou fast food restauraci
Burrito Loco představuje nový trend mexických fast food restaurací nabízejících zdravé, kvalitní a čerstvé suroviny 24 hodin denně, kde si zákazník může upravit objednávku dle svého vlastního výběru. V současné době funguje na českém trhu 9 poboček této sítě, z nichž třetina je provozována franšízovými partnery. Všechny najdeme v Praze, nicméně ambicí vedení konceptu je dostat tuto značku i mimo naše hlavní město. V hledáčku má aktuálně zejména Brno, Ostravu či Olomouc.
Cílem společnosti Burrito Loco Master Franchise, která za konceptem v Česku stojí, je nastavit provoz každé franšízové pobočky tak, aby byl již od počátku ziskový. Zájemce o licenci se však musí připravit na finanční investici, která je s rozjezdem podnikání pod hlavičkou tohoto brandu spojená. Za licenci, která mu umožní stát se součástí sítě, zaplatí 250 až 500 tisíc Kč. Smlouvu se svými franšízanty společnost uzavírá na 5 let s možností jejího prodloužení.
Co se týká dalších nákladů, které musí franšízant vynaložit, jsou to zejména ty týkající se vybudování samotné provozovny. Do své nové pobočky tak musí investovat minimálně 2 miliony Kč. V rámci spolupráce pak bude poskytovateli licence odvádět pravidelné měsíční poplatky, které se pohybují ve výši 5 až 9 % z čistých prodejů. Dalších 20 tisíc Kč pak měsíčně platí za management. Tato částka pokrývá náklady spojené s manažerskou podporou ze strany centrály, licencí na účetní pokladní software a help desk a také měsíčními audity a analýzami.
Nonstop provoz jako konkurenční výhoda
Podnikatelé, kteří se rozhodli svou budoucnost spojit se značkou Burrito Loco, si mohou vybrat mezi 2 typy restaurací, které by chtěli provozovat. Pro pobočku typu Street Bistro by měli mít k dispozici prostor o velikosti 40 až 150 m2 a nacházet by se mělo centru města, případně v některé další frekventované lokalitě, například v okolí dopravních uzlů. Výhodou, nikoli však podmínkou, je, pokud pobočka bude moci obsloužit zákazníky 24 hodin denně 7 dní v týdnu. Možností je také otevřít si restauraci v rámci obchodního centra.
V rámci spolupráce podporu franšízor své franšízanty v nejrůznějších oblastech. Pomáhá například s výběrem vhodného místa a také vybudováním pobočky na klíč v souladu s celým konceptem. Samozřejmostí je dodání veškeré dokumentace, a to jak provozní, tak i právní. Součástí podpory je i školení, které franšízor zajistí nejen svým franšízantům, ale i jejich zaměstnancům.

Zobrazit v katalogu franšíz





















PŘEČTI ČLÁNKY

Franšízová síť s více než 200 pobočkami se úspěšně rozvíjí v zemích Evropy. Aktuálně hledá dlouhodobé partnery pro vstup na český trh.
Franšízová síť UGO sází na inovace, vyváženou nabídku a partnery zapojené do každodenního provozu. Růst obratu o 160 % odráží stabilní rozvoj sítě.
Jak si vede Coffeeshop Company od doby, co si vzala vedení nazpět centrála ve Vídni? Díky nižším nákladům chce oslovit nové franšízanty a rozšířit síť v zemích V4.
Food trucky představují nový evropský trend. Rozmach těchto franšíz probíhá i v Česku. Jak je to s investičními náklady a zahájením vlastního podnikání s mobilním občerstvením?
Franšízový koncept BodyBody spojuje moderní technologie a zdravý životní styl. Zájemcům otevírá možnost rozjet vlastní studio i v menších městech.
Nejčtenější

Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Do polské metropole dorazí 23. a 24. října desítky franšíz a tisíce podnikatelů. Varšavský veletrh představí značky úspěšné v Polsku i mířící do střední a východní Evropy.
Josef Lásko otevřel franšízovou pobočku Partners Banky v Chocni. Jaké vlastnosti hledá u členů týmu a proč věří, že charakter je víc než zkušenosti?
BNI funguje už 37 let a patří k největším networkingovým sítím na světě. Jak vypadá spolupráce s franšízanty?
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...