Otevíráme franšízový obchod Sklizeno

Na velikosti záleží / Nejvhodnější lokalitou pro pobočku Sklizeno je prostor ve větším městě, na frekventované ulici s vysokým počtem lokálně žijících lidí s prodejní plochou od 70 do 150 m2.
pondělí
23.05.2022
Obliba kvalitních a regionálních potravin mezi českými zákazníky stále stoupá. Neváhají si za ně připlatit.
 

Na prodej potravin vyrobených z kvalitních surovin se zaměřuje franšízová síť Sklizeno, která v loňském roce oslavil 10 let působení na trhu. Za tu dobu se rozrostla i díky franšízovým partnerům na 19 prodejen. Najdeme je v Čechách i na Moravě. Nejvíce poboček funguje v Brně a v Praze, cílem společnosti je rozšířit je i do dalších krajských měst. A právě s tím by měli pomoci i noví franšízanti.

Podnikatelé, kteří by chtěli svou budoucnost spojit s působením pod hlavičkou značky Sklizeno, si mohou vybrat ze dvou formátů provozoven. Tím prvním je Shop, který je vhodný do menších měst či rezidenčních částí těch velkých. Nabídka potravin tohoto typu provozovny pokrývá týdenní nákup pro celou rodinu s důrazem na širokou paletu čerstvého zboží, krájených salámů i sýrů. Koncept Shop and Eat, tedy obchod, kde lidé nejen nakoupí, ale mohou se i najíst, koupit si svačinu, se hodí především do center větších měst nebo obchodních center.

Investice do rozjezdu podnikání se značkou Sklizeno se pohybuje v rozmezí 2 a 3 miliony korun. Konečná výše závisí na velikosti a umístění prodejny a také na zvoleném formátu. Smlouvu s franšízanty vedení společnosti uzavírá na 10 let s možností prodloužení. Nejvhodnější lokalitou pro otevření nové prodejny je prostor ve větším městě, na frekventované ulici s vysokým počtem lokálně žijících lidí s prodejní plochou od 70 do 150 m2 a ideálně i s možností parkování před prodejnou nebo v její přímé blízkosti. Faktem totiž je, že prodejny s dobrým parkováním dosahují vyšších obratů.

Práce a podpora

Úkolem franšízanta Sklizeno je zajistit svým vedením chod prodejny podle standardů franšízora, které jsou mu předány ve formě franšízového manuálu. Na starosti pak franšízoví partneři mají kontrolu nákupu, prodeje a odpisů, stejně tak jsou zodpovědní za nábor a motivaci svých zaměstnanců. Samozřejmostí by pak pro ně měly být marketingové aktivity, které budou ve svém regionu realizovat.

S plněním výše zmíněných úkolů pomáhá franšízovým partnerům sám franšízor, a to prostřednictvím předání know-how potřebného pro úspěšné vedení obchodů. Na začátku spolupráce pomáhá poskytovatel licence budoucímu franšízantovi s výběrem vhodného místa pro jeho prodejnu, stejně tak i s návrhem její podoby. Na pomoc franšízora se mohou franšízanti spolehnout po celou dobu spolupráce, a to v nejrůznějších oblastech – od otázek spojených s každodenním provozem, přes kontakt s dodavateli až po marketingové aktivity.


Licence pro nadšence / Zájemce o franšízu Sklizeno by měl být podnikavý, vstřícný a nesmí se být tvrdé práce. Měl by také mít pozitivní vztah k dobrému jídlu a kvalitním potravinám. Zkušenosti v maloobchodu nejsou podmínkou, ale určitě výhodou.