Pizzerie s mezinárodním brandem
Jaký byl uplynulý rok pro značku Pizza Hut?
I přesto, že loňský rok nebyl pro celé odvětví nejjednodušší, obrat našich poboček předčil naše očekávání a jsme s nimi velmi spokojeni. V Česku máme aktuálně 11 poboček, na sousedním Slovensku 3 pobočky, v sousedním Česku 11 a například v Polsku máme přes 150 restaurací, z nichž sedm je franšízových.
Jaké jsou vaše plány rozvoje pro letošní rok?
Ve strategii naší společnosti se zaměřujeme na udržitelný růst, jehož cílem je generování zisku. Plánujeme další otevírání poboček. Každému z nich bude předcházet hloubková analýza prodejního potenciálu a výpočet krátkodobého a dlouhodobého zisku. Tato dlouhodobá, zisková perspektiva rozvoje podnikání je typická pro všechny značky spravované AmRest na evropských trzích. Zájem o franšízové licence na trzích střední a východní Evropy stále přetrvává, což nám umožňuje být optimističtí ohledně nadcházejících let.
Jak se stát franšízantem Pizza Hut?
Hledáme angažované lidi, kteří se chtějí naučit naše know-how – což je klíčový prvek k dosažení úspěchu. Pizza Hut nabízí na Slovensku franšízantům 3 tipy provozoven, a to Express, Delivery a Fast Casual Restaurant. Pro pobočku zaměřenou na rozvoz je zapotřebí minimálně 80 metrů čtverečních, pro otevření restaurace typu Fast Casual je zapotřebí minimálně 150 metrů čtverečních a venkovní posezení, lépe však 200 metrů čtverečních.
Jaké jsou finanční podmínky investice?
O konkrétních částkách se bavíme s uchazeči o franšízové licence.
Co svým franšízantům nabízíte v rámci franšízového balíčku?
Franšízový balíček zahrnuje kompletní know-how značky Pizza Hut. Vyznačujeme se přístupem k on-line prodejním nástrojům, které dynamizují počet objednávek na odběr a dodávku, nejlepší suroviny za nejlepší ceny, díky efektivní distribuční síti a certifikovaným dodavatelům. Mnoho času věnujeme efektivní přípravě týmu restaurace na rychlou optimalizaci a také podpoře partnera prostřednictvím standardů, teoretických i praktických školení k přípravě na samostatný provoz restaurace. Nabízíme také kompletní sadu marketingových aktivit zaměřených na rychlé zvýšení zisku z prodeje.
Jaké výzvy letos podle Vás čekají celý obor gastronomie?
Gastronomie jsou především lidé a lidé v této branži si poradí se všemi podmínkami. Největší výzvou tohoto odvětví je omezení fluktuace zaměstnanců a zajištění podmínek, které jim zabrání chtít změnit odvětví, ve kterém pracují.

Zobrazit v katalogu franšíz





















PŘEČTI ČLÁNKY

Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
Evropská síť provozoven zdravé varianty fast foodu Fruitisimo vznikla v České republice. Jejich růstu pomáhá i vzájemné sdílení zkušeností jednotlivých franšízantů.
Na Českém trhu se objevila nová ukrajinská franšíza se zajímavým konceptem fast foodu. Co může nabídnout v silně konkurenčním prostředí gastronomie?
Franšízant Honza Stopek vede dvě úspěšné pobočky s pizzou Vosíme. Na počátku stála debata u piva na téma vlastní podnikání.
Franšíza Trdlokafe s oblíbenou kombinací trdelníku a výběrové kávy roste v mezinárodním měřítku i v rámci České republiky. Koncept přilákal i investory z Venture Clubu.
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Franchisové systémy je možno rozdělit podle různých kriterií, mimo jiné druhu know-how, druhu hospodářské činnosti či způsobu organizace systému.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...