Ve franšíze jsem zúročil zkušenosti z řady oborů

Investice do značky / Cena franšízové licence Coffeeshop Company závisí na velikosti a typu pobočky, kterou si budoucí franšízant zvolí. Začíná na 5 000 eur bez DPH.
Středa
30.11.2022
O otevření vlastní kavárny uvažoval Alexander Stamenov dlouho. Co ho přimělo připojit se k franšízové síti Coffeeshop Company?
 

Mezinárodní obchod, import a export s vybavením a surovinami pro pekaře a cukráře – to je již 30 let svět, ve kterém se Alexander Stamenov pohybuje. Před zhruba rokem a půl se rozhodl otevřít si vlastní kavárnu, a to aniž by v kavárně či restauraci někdy předtím pracoval. „Vzhledem k tomu, že jsem neměl z oboru gastronomie příliš zkušeností, rozhodl jsem se, že se vydám cestou franšízingu a využiji zkušenosti a znalosti některého z franšízových konceptů,“ popisuje své rozhodnutí majitel kavárenské franšízy. Po porovnání jednotlivých nabídek a pečlivém zvážení se nakonec rozhodl pro značku Coffeeshop Company. Přesvědčil ho zejména fakt, že se liší od jiných kavárenských sítí, které jsou si většinou velmi podobné.

Jak již bylo řečeno, do podnikání s Coffeeshop Company vstoupil Alexander před rokem a půl, tedy v době, kdy se celý svět potýkal s pandemií Covid-19. Čekalo tak na něj těžké období způsobené zejména restrikcemi ze strany tehdejší vlády. Po uvolnění opatření a návratu lidí do gastronomických provozů se však dočkal nárůstu, se kterým při vstupu do franšízové sítě počítal. Samotné zapojení se do sítě pro nového franšízanta nebylo složité, napomohly tomu i bohaté zkušenosti z nejrůznějších oborů. „Nejtěžší bylo implementovat veškeré standardy podle podmínek Coffeeshop Company, zajistit školení pro personál a následně kontrolovat jejich dodržování,“ vysvětluje Alexander Stamenov.

Plány na úspěch

Svého rozhodnutí stát se součástí franšízového konceptu rozhodně nelituje. Hlavní pozitiva takového podnikání totiž vidí zejména v tom, že franšízant získává spolu s licencí recept na provoz kavárny od A do Z a zároveň také široké portfolio produktů, ze kterých se podle receptur připraví rozmanitá škála nápojů a jídel, které jsou u zákazníků oblíbené. Proto by franšízu Coffeeshop Company doporučil dalším, co o pořízení franšízové licence zatím jen uvažují.

„Případným zájemcům o licenci Coffeeshop Company bych doporučil, aby se nebáli zainvestovat. Spolu s licencí totiž získají veškerou podporu vedení sítě. Navíc se stanou součástí konceptu vídeňských kaváren s velmi dlouhou tradicí, které jsou pověstné pohodlím i svým zákaznickým servisem,“ vyjmenovává Stamenov s tím, že noví franšízanti by se ale měli připravit i na tvrdou práci, které na ně čeká. Díky nim se však dočkají spokojených a stálých zákazníků. O tom, že je to pravda, svědčí i fakt, že pražský franšízant chce do budoucna otevřít další kavárnu, a to nejen jednu.


Jeden styl jako základ / „Coffeeshop Company má přes 400 kaváren po celém světě a cílem pravidelné kontroly franšízora je, aby zákazník v Praze nebo ve Francii dostal stejně kvalitní produkty a zákaznický servis v luxusním a moderním prostředí,“ říká franšízant Coffeeshop Company Alexander Stamenov .

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015