Zmrzlina se točí od jara!

Tak trochu jiná točená lidi baví / Personalisovaná čerstvá zmrzlina, kterou si každý zákazník přizpůsobí podle chuti. To jsou hlavní důvody, proč u stánků bývají fronty.
pondělí
04.12.2023
Franšíza Tak trochu jiná točená založila svůj byznys na zmrzlině, kterou si zákazník přizpůsobí podle chuti. Kromě dobrého nápadu jim k úspěšné sezóně pomohlo i dlouhé léto.
 

Pod hravým názvem se skrývá promyšlený koncept točené zmrzliny z pravého ovoce, které se kombinuje s vanilkovým nebo čokoládovým základem. Zákazníci si vybírají, jaké ovoce do něj chtějí přimíchat a můžou si doplnit také  sušenky či ořechy. Produkt se tedy dá snadno přizpůsobit různým typům zákazníkům - od dětí, které baví barevné Lentilky, až po vyznavače zdravého mlsání. Každá porce zmrzliny je vždy čerstvá a vhodná i pro lidi s intolerancí na lepek či laktózu.

Je zajímavé sledovat úspěšný růst této mladé značky a její ekonomické úspěchy. „Letošní sezóna byla pro nás zvlášť vzrušující, protože jsme otevřeli franšízovou provozovnu v Tisé v nové kontejnerové kavárně Rocks Café. Výsledek? Lidé se tlačili v řadách, aby ochutnali Tak trochu jinou točenou. Stejnou zkušenost máme s pojízdnými stánky, například náš první stánek v Opavě evidoval letos každoroční nárůst tržeb a překonal tak v tržbách minulou sezónu 2022," uvádí k vyhodnocení sezóny franšízorka Markéta Fréharová.

Tyto výsledky jsou tedy výzvou pro nové franšízanty. „Stát se naším franšízantem není zas tak obtížné. Nejdůležitější je mít jasno v tom, kde chcete otevřít provozovnu. Může to být pojízdný stánek nebo se zmrzlina stane součástí již fungující prodejny, například kavárny, cukrárny a podobně. U pojízdných stánků je na vás, abyste našli ideální místo, což je jedním z důvodů, proč se rozšiřujeme pomocí franšízingu. Zájemci totiž nejlépe znají vhodná místa ve svém okolí. Samozřejmě, bude třeba také dostatek kapitálu, ochoty a odhodlání, které jsou nezbytné pro zahájení úspěšného podnikání," vysvětluje podmínky spolupráce Fréharová.

Ideálním místem pro zmrzlinovou franšízu jsou jsou místa, kde lidé tráví svůj volný čas. To mohou být parky, turistické cíle, kavárny nebo místa u vody. Pokud chce zájemce o franšízu stihnout sezónu 2024, je potřeba zahájit spolupráci s Tak trochu jinou točenou co nejdříve, ideálně do konce roku. „Tímto způsobem můžeme zajistit, že stroje a stánky budou připraveny a mohou začít fungovat na začátku následujícího jara, což je skvělý způsob, jak maximalizovat zmrzlinovou sezónu. Paradoxně nejvyšší evidované tržby bývají právě na jaře. Je důležité si uvědomit, že zmrzlinový stroj je unikátně navržen a sestrojen přímo námi, a proto je klíčové mít přesný přehled o jejich počtu, abychom byli připraveni na nadcházející sezónu v roce 2024," vysvětluje Markéta Fréharová. 


Přípravy na sezónu 2024 začínají / Pro nové franšízanty je důležité, aby začali spolupráci ještě letos. Zmrzliny mají dobré prodeje hned ze začátku jara.

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

1 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015