Stálice McDonald's nehasne

Šest nových restaurací / Nové pobočky McDonald's vznikají zejména v menších městech a okrajových částech. Celkem je nyní v Česku 119 poboček, které vlastní 22 franšízantů.
pondělí
22.01.2024
V roce 2023 u nás otevřel jeden ze světově nejznámějších franšízových řetězců fast foodu šest nových restaurací. Jaké mají další byznysové plány?
 

McDonald's se rozhodli v loňském roce využít potenciál míst mimo největší české a moravské metropole. Nové restaurace otevřeli v okresních městech a okrajových částech, kde není zatím dostatečně nasycen trh rychlého občerstvení a současně odpovídající kupní síla. Nyní na jejich mapu působení přibyly franšízové pobočky ve Znojmě, Prostějově, Bravanticích, pražských Nuslích, Kolíně a na konci roku v Litvínově. „Naším záměrem je hledat místa pro výstavbu nových provozoven v menších městech po celé zemi, aby byly naše výrobky a služby ještě dostupnější našim zákazníkům,“ vysvětluje tuto strategii, opírající se bezpochyby o celkovou známost a oblibu značky Lucia Poláčeková, manažerka komunikace pro Česko a Slovensko. U ostatních restaurací se soustředí zejména na průběžné zdokonalení služeb v souladu s aktuálním trendem. „Všechny naše restaurace systematicky inovujeme, ať už jde o nový design, inovace služeb nebo ekologičtější zařízení,“ uvádí k dotazu na plány se stávajícími pobočkami Lucia Poláčeková.

Samozřejmě, že velkou výzvou pro udržení zákazníků i plánování nových obchodních příležitostí byl v loňském roce vstup dvou nových fastfoodových franšízových značek Popeyes a Five Guys. Zejména otevření první pražské restaurace Popeyes ihned v sousedství McDonald's na Václavském náměstí vzbudilo ohlas. Co na to samotní McDonald's? „Konkurenci samozřejmě sledujeme, ale více pozornosti jí nevěnujeme. Soustředíme se sami na sebe, abychom našim zákazníkům zprostředkovali ten nejlepší zážitek, co se nabízeného jídla i služeb týče,“ vysvětluje Poláčeková.

Koncem roku se v médiích objevily zprávy, že ve světě McDonald's otevírá nový řetězec CosMc's, který cílí na mladší generaci a má se stát výzvou pro Starbucks. Bohužel si na tuto novinku na domácím trhu ještě počkáme: „V České republice o zavedení nové sítě kaváren zatím nepřemýšlíme,“ upřesňuje plány společnosti Poláčeková.

Po stránce vlastnictví a řízení společnosti také letos nenastanou žádné zásadní novinky: Od roku 2000 je český trh restaurací McDonald’s 100 % franšízový, což znamená, že všechny restaurace provozují naši čeští licenční partneři. Je to naše strategie, ve které hodláme pokračovat, protože právě lidé působící přímo v krajích nejlépe vědí, jak daný kraj či region dále podpořit. Prostor pro nové franšízanty samozřejmě je a možnost stát se licenčním partnerem je stále otevřená,“ dodává podstatné informace pro potenciální franšízanty Poláčeková.  


Na novinku CosMc's si počkáme / Franšízový řetězec McDonald's plánuje zejména rozvoj stávajícího konceptu. Novou značku kaváren, která expanduje ve světě, zatím nechystá.

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015