Kdo chce, aby mu pití přivezly originální vláčky, může navštívit Výtopnu v Praze, dvě v Brně a Ostravě.
Pondělí
14.04.2014
Franchisový koncept Výtopna vyjednává o prostoru v Praze. O master-franchisu se hlásí zájemci ze zahraničí.
 

Originální nápady mají vždycky otevřenou cestu na trhu. Dokazuje to i nový Report Franchisingu, který zpracovala poradenská společnost PROFIT system. Podle něj se na franchisovém trhu loni uchytily především koncepty, které vynikaly svou originalitou. Takovým konceptem se může pochlubit i společnost EFEF, která provozuje restaurace Výtopna, kde zákazníky obsluhují mimo číšníků také vláčky na kolejích.

Aktuálně se v Česku nachází 5 restaurací Výtopna, dvě mohou lidé navštívit v Brně, jednu v Ostravě a jednu v Praze. V hlavním městě chce společnost EFEF otevřít další provozovnu, která by pojala až 500 lidí. „V tuto chvíli jednáme s obchodními partnery a hledáme vhodné prostory, které by vyhovovaly našim nárokům pro koncept Výtopna,“ popisuje situaci Petr Fridrich, majitel a vynálezce konceptu Výtopna. V minulém roce se počet restaurací moc nezvýšil, firma se starala především o upevnění konceptu na trhu.

Gastronomický trh prochází v současné době konsolidací, kdy špatná restaurační zařízení odchází z trhu a ta dobrá se musí potýkat s poklesem. Firma EFEF ale naopak pozici udržuje a dokonce se rozhlíží i po zahraničních partnerech. „Zájemci s ostatních států se nám hlásí. Aktuálně jednáme například s partnery z Portugalska a Ruska,“ dodává Petr Fridrich.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

1 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Myslíte si, že je na českém trhu ještě potenciál pro další nové franchisy z oboru fast food řetězců?

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014